Hlavní obsah

Pytlák v Tigerově revíru

Druhý ze čtyř letošních titulů série World Golf Championships, z HSBC Champions, patří Philu Mickelsonovi. Světová dvojka se vkradla do Woodsova revíru a po Doralu vyhrála i v Šanghaji, zatímco Tiger si pokazil finále.

Článek

Pětadvacátý start ve společném flightu zaznamenali Woods s Mickelsonem ve finálovém kole HSBC Champions. A oba nezačali dobře. Mickelson vedoucí po sobotě o dvě rány zahrál na první devítce dvě bogey, tolik co dosud za celý turnaj, a Woods měl dokonce dvě bogey a s nimi ještě double bogey na tříparu.

Zatímco Mickelson se vzpamatoval a ztrátu vykompenzoval celkem pěti birdie, z toho třemi na druhé devítce, Woodsovo manko bylo příliš veliké. Vytáhl sice na svět pět birdie, ale poslední jamku zahrál opět s bogey a celkově kolo za 72 ran, což znamenalo úhrnem -12 a dělené 6. místo společně s Martinem Kaymerem.

Mickelson si zapsal 69 ran, celkově -17, a vyhrál o úder před Erniem Elsem, jehož katapultovalo vpřed kolo dne za 63 ran. Stejné skóre ve finále měl i Rory McIlroy, s -14 celkově čtvrtý. Na třetí místo se s -15 vklínil Ryan Moore, pátý byl Nick Watney (-13).

Jako jediný zahrál Mickelson v Šanghaji čtyři kola pod 70 ran a navázal na titul z roku 2007, kdy turnaj ještě nepatřil do série WGC. Ze vzájemné hry s Woodsem vyšel podeváté s lepším skóre. Když hráli spolu naposledy, na Doralu 2005, byl nakonec o ránu lepší Woods.

Letošní podzim, s vítězstvím na Tour Championship také nad Tigerem, však zastihl ve stálejší formě Phila Mickelsona, pro něhož to byl ovšem poslední turnaj roku. Woods hraje od čtvrtka na Australian Masters.

Reklama