Hlavní obsah

Pytlák v Tigerově revíru

Druhý ze čtyř letošních titulů série World Golf Championships, z HSBC Champions, patří Philu Mickelsonovi. Světová dvojka se vkradla do Woodsova revíru a po Doralu vyhrála i v Šanghaji, zatímco Tiger si pokazil finále.

Článek

Pětadvacátý start ve společném flightu zaznamenali Woods s Mickelsonem ve finálovém kole HSBC Champions. A oba nezačali dobře. Mickelson vedoucí po sobotě o dvě rány zahrál na první devítce dvě bogey, tolik co dosud za celý turnaj, a Woods měl dokonce dvě bogey a s nimi ještě double bogey na tříparu.

Zatímco Mickelson se vzpamatoval a ztrátu vykompenzoval celkem pěti birdie, z toho třemi na druhé devítce, Woodsovo manko bylo příliš veliké. Vytáhl sice na svět pět birdie, ale poslední jamku zahrál opět s bogey a celkově kolo za 72 ran, což znamenalo úhrnem -12 a dělené 6. místo společně s Martinem Kaymerem.

Mickelson si zapsal 69 ran, celkově -17, a vyhrál o úder před Erniem Elsem, jehož katapultovalo vpřed kolo dne za 63 ran. Stejné skóre ve finále měl i Rory McIlroy, s -14 celkově čtvrtý. Na třetí místo se s -15 vklínil Ryan Moore, pátý byl Nick Watney (-13).

Jako jediný zahrál Mickelson v Šanghaji čtyři kola pod 70 ran a navázal na titul z roku 2007, kdy turnaj ještě nepatřil do série WGC. Ze vzájemné hry s Woodsem vyšel podeváté s lepším skóre. Když hráli spolu naposledy, na Doralu 2005, byl nakonec o ránu lepší Woods.

Letošní podzim, s vítězstvím na Tour Championship také nad Tigerem, však zastihl ve stálejší formě Phila Mickelsona, pro něhož to byl ovšem poslední turnaj roku. Woods hraje od čtvrtka na Australian Masters.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.