Hlavní obsah

OBRAZEM: Mladičká golfistka Wieová slaví premiérový triumf

PRAHA

Léta se o ní mluvilo jako o mimořádné naději a hvězdě ženského golfu budoucnosti. Dvacetiletá Američanka Michelle Wieová ale svůj první triumf na prestižní Ladies PGA sérii získala až o uplynulém víkendu. Na domácím turnaji legendární Mexičanky Loreny Ochoaové.

Foto: Miguel Tovar, ČTK/AP

Americká golfistka Michelle Wieová oslavuje premiérové vítězství na LPGA.

Článek
Fotogalerie

V Ladies PGA prošla Wieová poprvé cutem jako třináctiletá, o rok později pak už zkusila soupeřit s muži na americké tůře. O jedinou ránu neprošla cutem do závěrečných kol... Novináři i odborníci nešetřili superlativy a věštili křehké dívence zářnou budoucnost.

Americká golfistka Michelle Wieová oslavuje premiérové vítězství na LPGA.foto: ČTK/AP/Miguel Tovar

Pak ale přišla horší období, kdy se Wieová potýkala se špatnou formou i zraněními. Odměnu za tvrdou práci si golfistka vysloužila nyní. Poté, co šestkrát skončila druhá a šestkrát třetí. V neděli si triumf utéct nenechala. Wieová vyhrála s náskokem dvou ran před Paulou Creamerovou, o další úder zpět byly další tři hráčky.

Americká golfistka Michelle Wieová oslavuje premiérové vítězství na LPGA.foto: Reuters/Alejandro Acosta

Závěrečné kolo zvládla Wieová zahrát tři údery pod normu hřiště a mohla slavit. „Zní to jako strašné klišé, ale je to úžasný pocit,“ řekla Američanka stránkám LPGA. „Spadl mi ze srdce obrovský balvan, můj život teď určitě bude mnohem lepší. Stále ale mám na čem pracovat,“ dodala.

Americká golfistka Michelle Wieováfoto: Reuters/Alejandro Acosta

Tradiční oslavou je sprcha pivem, což rovnou na greenu osmnácté jamky obstaraly kolegyně z týmu pro Solheim Cup (tradiční turnaj, na němž od roku 1990 soupeří americké golfistky s těmi evropskými - pozn. red.).

Americká golfistka Michelle Wieová (vlevo) oslavuje s Morgan Presselovou a Suzann Pettersenovou premiérové vítězství na LPGA.foto: Reuters/Alejandro Acosta

Poté už Wieová mohla převzít pohár pro vítězku a obejmout své rodiče. „Bylo úžasné je tu mít. Jako rodina jsme toho hodně zažili, úspěchy i pády,“ poděkovala rodičům Michelle Wieová.

Americká golfistka Michelle Wieová se svými rodičifoto: ČTK/AP/Miguel Tovar

Reklama