Hlavní obsah

Soud nevyhověl žádosti golfisty o zrušení trestu za doping

CHICAGO

Američan Doug Barron, historicky první potrestaný golfista za doping, neuspěl u soudu se svou žádostí o zrušení ročního trestu od PGA. Čtyřicetiletý hráč tvrdí, že je jeho distanc neoprávněný, protože se zakázané látky vyskytovaly v legálně předepsaných lécích, které bere kvůli nemocem.

Článek

Soudce Tu M. Pham v Memphisu odmítl Barronovu žádost byť jen o dočasné zrušení trestu, protože kdyby golfistovi umožnil tento týden hrát turnaj, mohl by tak ohrozit šanci ostatních hráčů kvalifikovat se pro příští rok na PGA Tour.

Vedení americké profesionální Tour před dvěma týdny při potrestání Barrona neoznámilo, jakou dopingovou látku golfista užíval. Sám hráč při své obraně uváděl, že se snaží odvyknout beta-blokátorům, které bral kvůli problémům se srdcem. Údajně mu prý lékaři předepsali také testosteron, protože měl abnormálně nízkou hodnotu tohoto hormonu.

Barron, jenž je profesionálem od roku 1992, strávil do roku 2006 na PGA Tour osm kompletních sezon. Jeho nejlepším výsledkem bylo dělené třetí místo z turnaje v Irvingu v roce 2005.

Reklama