Hlavní obsah

V dubajském finále vede po prvním dnu Allenby

DUBAJ

Australský golfista Robert Allenby je po prvním kole v čele pořadí finálového turnaje seriálu European Tour v Dubaji. V boji o celkové prvenství v celoročním hodnocení Race to Dubai je na tom ale zatím nejlépe Angličan Lee Westwood, který se po úvodním dnu drží na druhém místě se ztrátou jedné rány.

Foto: Steve Crisp, Reuters

Australský golfista Robert Allenby

Článek

O vítězství v dlouhodobé soutěži s Westwoodem bojuje Rory McIlroy. Celkové prvenství přinese šampiónovi prémii 1,5 miliónu dolarů, za triumf v turnaji je připravena suma o čtvrt miliónu dolarů nižší.

Před startem dubajského finále měl lepší výchozí pozici mladý McIlroy ze Severního Irska, jenže zaostal za Westwoodem o dvě rány a vzhledem k malému náskoku v celkovém hodnocení by za současné situace o první místo přišel. Šanci na celkové vítězství ale mají i Němec Martin Kaymer, který je po prvním kole na 22. místě a Angličan Ross Fischer (40.).

Finále evropské golfové série European Tour v Dubaji (par 72, dotace 7,5 miliónu dolarů):
Pořadí po 1. dnu: 1. Allenby (Austr.) 65, 2. Villegas (Kol.), Wood, Westwood (oba Angl.) všichni 66, 5. Aiken (JAR), Harrington (Ir.), Liang Wen-čchung (Čína), Scott (Austr.), McIlroy (Sev. Ir.) všichni 68.

Reklama