Hlavní obsah

Společnost EA Sports stojí i po aférách za Woodsem

SAN FRANCISCO

Společnost Electronic Arts, která vyvíjí a prodává počítačové hry, se na rozdíl od několika jiných firem postavila za golfistu Tigera Woodse. Jeho image v posledních týdnech utrpěla poté, co vyšly na světlo jeho manželské nevěry.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na Tour Championship v Atlantě

Článek

EA Sports spolupracuje s Woodsem více než deset let. Partnerství je výhodné pro obě strany, neboť hry zaštítěné golfistovým jménem vydělaly společnosti stovky miliónů dolarů.

Prezident EA Sports Peter Moore v pondělí uvedl, že se firma rozhodla s Woodsem nadále spolupracovat. "Bez ohledu na to, co se stalo v jeho osobním životě, a bez ohledu na to, že se rozhodl golf na čas opustit, je Tiger Woods stále jedním z nejlepších sportovců historie," uvedl Moore na webu EA Sports.

Čtyřiatřicetiletý Woods ohlásil dočasný odchod od golfu poté, co se přihlásilo více než deset žen, které s ním měly v době jeho manželství poměr. Kvůli změně mediálního obrazu z dokonalého otce a manžela v záletníka se už od golfové světové jedničky odvrátily společnosti AT&T a Accenture. Firmy Gillette a Tag Heuer pak oznámily, že omezí Woodsovo účinkování v reklamě.

Poslední turnaj v listopadu

Vítěz 14 turnajů kategorie major hrál naposledy v listopadu na turnaji Australian Masters a vyhrál. Právě z tohoto turnaje pocházely první spekulace o jeho mimomanželských vztazích, po nichž následovala 27. listopadu záhadná automobilová nehoda poblíž jeho domu.

Ačkoli tedy Woods nebude nejspíš na svůj první start v Austrálii vzpomínat v dobrém, jeho přítomnost se rozhodně vyplatila místnímu státu Victoria. Jeho představitelé byli kritizováni, že slavnému golfistovi zaplatili startovné ve výši tří miliónů amerických dolarů, ty se jim však mnohonásobně vrátily.

Premiér Victorie Rob Hulls v úterý uvedl, že Woodsova účast přinesla ekonomice státu zhruba 31 miliónů dolarů, což je dvakrát víc, než se předpokládalo. Čtyřdenní turnaj navštívilo více než 107 000 lidí, další tisíce zaplatily vstupenky na tréninky a středeční turnaj profesionálů s amatéry.

Reklama