Hlavní obsah

Souboj Evropy s PGA Tour: Dubaj kontra Riviera

Dálkový souboj European Tour versus PGA Tour vrcholí třetím týdnem. Od čtvrtka Evropa hraje Dubai Desert Classic, zatímco Amerika má na programu golf v Riviera Country Clubu v Los Angeles. Na hráče světové top deset je to 5:4 pro Evropu.

Článek

Loňská evropská jednička Lee Westwood řešil před Dubai Desert Classic problémy s vybavením. Nejprve neprošel cutem v Dauhá, když své nové hole nazval rybářskými pruty, a v sobotu v Abú Dabí pro změnu zničil hlavu driveru a náhradní mu rovněž nevyhovoval, takže hrál s trojkou dřevem. Na Dubaj si prý vybere nejlepší driver ze čtyř, které má k dispozici, bude hrát s novými železy, ale s loňskými wedgemi, které prošly testy způsobilosti.

Titul obhajuje světová devítka Rory McIlroy, který na posledních osmi turnajích skončil sedmkrát v top ten. Mezi pět hráčů první světové desítky v Dubaji patří ještě Martin Kaymer, Paul Casey a Henrik Stenson. Švéd má rovněž problémy s vybavením - jednak s driverem, i když jsou dlouhodobého rázu, a proto zkusí odehrát turnaj jen s trojkou dřevem, a také s železy majícími nové drážky.

Zpestřením tour je start šedesátiletého Toma Watsona, který loni málem vyhrál British Open a mimo major startuje na European Tour poprvé od German Masters 1993.

Na PGA Tour v Riviera Country Clubu má Phil Mickelson šanci na historický hattrick, který se na turnaji hraném od roku 1926 ještě nikomu nepovedl. Ze světové top ten startují ještě Steve Stricker, Jim Furyk a Padraig Harrington. Z celkových počtů je jasné, že v akci tento týden není pouze jeden hráč top deset, a sice Tiger Woods.

Dalšími hvězdami turnaje Northern Trust Open jsou nedávno čtyřicetiletý Ernie Els a více než dvakrát mladší Ryo Ishikawa. Po dvou turnajích, kde neprošel cutem, se bude snažit o postup do finále Alex Čejka.

Přenosy PGA Tour na ČT 4 Sport startují ve čtvrtek ve 23.25, v pátek ve 23.00 (obojí živě), v sobotu ve 21.55 a a v neděli ve 21.30 (o hodinu zpožděný záznam).

Reklama