Hlavní obsah

US Open nanečisto

Prostředí, kde se bude v červnu hrát US Open, vyzkoušejí od čtvrtka do neděle hráči PGA Tour. To, že je golf na Pebble Beach důležitou generálkou, potvrzuje obsazení turnaje National Pro-Am.

Článek

Nechybí světová trojka Phil Mickelson, dále obhájce titulu Dustin Johnson, Jim Furyk, Padraig Harrington, Sergio García nebo Retief Goosen. Celkem je tu šest hráčů z první světové dvacítky.

Naopak, nová světová dvojka Steve Stricker se do nepředvídatelného kalifornského počasí nehnal. "Pro major stačí cvičné kolo. Pebble Beach znám dostatečně dobře a tamější únorové počasí mě příliš neláká," vzpomněl obvyklé větrné a dešťové podmínky Stricker, který před týdnem rovněž za deště vyhrál v Los Angeles.

Ani Luke Donald, ačkoli se přihlásil, generálku nepřeceňuje. "V červnu tu bude úplně jinak, takže si nemyslím, že se mám co naučit, ale spíš se člověk sžije s prostředím," řekl Angličan, v neděli druhý za Strickerem v Los Angeles.

Na major při svých dosavadních výkonech nemůže myslet Alex Čejka, pro kterého je však Pebble Beach důležité vzhledem k tomu, že na všech třech předchozích turnajích, jež zkraje sezony absolvoval, neprošel cutem.

Poprvé od San Diega, kde mluvil o konci kariéry, nastupuje na sponzorskou pozvánku John Daly.

Turnaj se hraje systémem pro-am na třech hřištích - Pebble Beach, Spyglass Hill a Monterey Peninsula, finále je na Pebble. Loni se kvůli počasí musel turnaj předčasně ukončit po třetím kole.

Reklama