Hlavní obsah

Jamkovka bez Woodse i Mickelsona

Potvrzeno: první a třetí hráč světového žebříčku budou chybět na světové jamkovce, prvním letošním turnaji série World Golf Championships, který začíná ve středu v Arizoně.

Článek

V pátek zveřejněná listina 64 startujících, kteří se utkají k.o. systémem, podle očekávání postrádá jména Tiger Woods a Phil Mickelson.

Byly tím vyvráceny spekulace, podle nichž měl Woods ukončit turnajovou přestávku právě v Arizoně. Tam se neobjeví ani Mickelson, který avizoval pauzu z rodinných důvodů.

Nejvýše nasazeným tak je v tomto týdnu nová světová dvojka Steve Stricker. Dvojice budou oficiálně oznámeny v neděli večer.

Mezi startujícím jsou poprvé italští bratři Edoardo a Francesco Molinariovi. Naopak Dány Sorena a Anderse Hanseny příbuzenství nespojuje, stejně jako dva Singhy - Fidžana Vijaye a Inda Jeeva-Milkhu.

Mezi nováčky turnaje Accentute Match Play Championship patří např. Japonec Ryo Ishikawa a Angličan Chris Wood (jako číslo 65 ve světovém pořadí vydělal na absenci Woodse), který loni v létě hrál European Tour v Čeladné. Ta z účastníků jamkovky viděla také Španěla Miguela Ángele Jiméneze a Angličana Simona Dysona.

Jamkovka se hraje v Ritz-Carlton Golf Clubu v Dove Mountain. Titul obhajuje Australan Geoff Ogilvy.

Reklama