Hlavní obsah

Zvládne Woods humbuk okolo comebacku? V Augustě prý bude mít klid

NEW YORK

Na Masters budu hrát, potvrdil Tiger Woods návrat ke golfu. Jeho oznámení vzbudilo v golfovém světě velký rozruch. Tiger se totiž před prvním majorem sezóny nehodlá rozehrávat na žádném turnaji, bez turnajové přípravy se 8. až 11. dubna rovnou popasuje se světovou špičkou.

Článek

Steve Stricker se nedávno nechal slyšet, že by bylo trochu nešťastné, kdyby se celé Masters proměnilo v mediální honičku za Tigerovým comebackem. Někdejší rydercupový hráč Howard Clark v této souvislosti poznamenal: „Nemyslím si, že to bude jen o Tigerovi, to na Masters nedovolí. Na druhou stranu, Tiger se v prostředí Masters určitě uvolní, Masters je komornější než jiné majory, je tam schopen mnohem lépe kontrolovat situaci."

Komisionáře PGA Tour Tima Finchema Woodsovo rozhodnutí podle oficiálního prohlášení potěšilo. „Investoval hodně času, aby si urovnal osobní i profesní život a připravil se na návrat. Přejeme jemu i celé jeho rodině jen to nejlepší a radujeme se z jeho návratu na Tour,“ stojí také v prohlášení.

Legendární Arnold Palmer zalitoval, že se Woods neobjeví příští týden na turnaji v Orlandu, který slavný hráč minulosti hostí. „Mrzí nás to, ale pokud je na světě místo, kde lze mít vše pod kontrolou – od publika až po celou situaci, které bude Tiger čelit –, pak je to právě Augusta,“ prohlásil Palmer.

Bouřlivák John Daly doplnil: „Tiger nemusí nikomu nic dokazovat. Navíc v Augustě bude mít větší klid na soustředění, tam si nemůžete jen tak přijít a koupit lístek, takže je na hřišti i méně diváků.“

Severoirský talent Rory McIlroy se těší, jak se Tiger se situací vyrovná. „Není ani tak zajímavé, jak bude hrát. Vzrušující bude pozorovat, jak se vyrovná s tím vším humbukem, co okolo něj bude,“ cituje britský Independent McIlroye.

Reklama