Hlavní obsah

US Open bez Singha?

Je těžké si představit turnaj kategorie major bez Vijaye Singha, zvláště když v případné absenci nebude hrát roli zranění. Může k tomu dojít za měsíc na US Open.

Foto: Augusta Chronicle

Vijay Singh

Článek

Šestačtyřicetiletý Singh drží nejdelší šňůru účastí na majorech z aktivních hráčů. Dubnové Masters bylo jeho 63. startem bez přestávky. Na US Open však může Fidžanova série skončit.

Jde totiž o to, že Singh se nemá jak kvalifikovat kromě umístění v první padesátce světového žebříčku, kterou ale může do dvou týdnů, kdy se bude rozhodovat o jménech pro major, opustit.

Ano, někdejší světový hráč číslo jedna, který vedle Davida Duvala jako jediný dokázal z vrcholu žebříčku sesadit Tigera Woodse, momentálně balancuje na hranici světové top 50.

Rok začal jako číslo 26, ale po zraněních a nedobrých výkonech - naposledy minulý týden neprošel cutem na Players Championship - klesnul na současné 46. místo.

Singh hraje ode dneška Texas Open a v následujícím týdnu Byron Nelson Championship a musí předvést něco lepšího než dosud jediné umístění top 10 v sezoně a dva nezdařené cuty z posledních tří startů, aby se ve světové padesátce udržel.

S dalším majorem už problémy mít nebude. Na červencové British Open se Singh kvalifikoval coby člen posledního týmu pro Presidents Cup.

Reklama