Hlavní obsah

Seniorské hvězdy opět na Roztěži

Skvělé obsazení bude mít třetí ročník Casa Serena Open, turnaje European Senior Tour, který se vrací na Roztěž tentokrát od 17. do 19. září.

Článek

Staří známí jako bývalí kapitáni Ryder Cupu, Ian Woosnam a Sam Torrance, obhájce titulu Peter Mitchell (na snímku) nebo nově příchozí hráči na tour, Barry Lane a Andrew Oldcorn. To jsou jen některá jména, která se zúčastní turnaje na hřišti Casa Serena Golf na Roztěži, kde se bude opět hrát o celkovou dotaci 600 000 eur.

Ta je znovu největší na Senior Tour mimo turnaje kategorie major, takže Casa Serena Open bude mít opět významný vliv na konečnou podobu Order of Merit, který loni vyhrál právě Sam Torrance.

Barry Lane, vítěz pěti turnajů European Tour, se k seniorské sérii připojí tento měsíc, hned po svých padesátinách. Ty už v březnu oslavil Andrew Oldcorn, jinak vítěz PGA Championship 2001 ve Wentworthu.

Obhájce titulu Mitchell loni skočil ze 48. místa na páté v Order of Merit právě díky vítězství na Roztěži o tři rány nad dvojicí Peter Senior a Glenn Ralph a vítězný šek na 90 000 eur mu pomohl k celkovému šestému místu ve finálním žebříčku sezony.

Chybět tentokrát bude jen účastník prvních dvou ročníků turnaje Bernhard Langer, který v Evropě už prakticky nehraje, jelikož dává přednost Champions Tour v USA, kde žije s rodinou.

„Casa Serena Open se ve třech sezonách stalo předním turnajem na European Senior Tour a s nezměněnou dotací lze opět čekat tvrdou bitvu jako v minulých dvou ročnících," řekl šéf tour Andy Stubbs při dnešním představení třetího ročníku turnaje na Roztěži.

"Jsme hrdí na to, že můžeme pokračovat v tradici této skvělé akce, nabízející ojedinělý zážitek," řekla Maureen Chang, zakladatelka Casa Serena Golf.

Místo mezi 78 startujícími turnaje bude mít opět vyhrazeno i nejlepší český profesionál-senior. Loni to byl Jiří Seifert, předloni Jan Juhaniak. "Usilujeme o zisk dvou nebo dokonce tří karet pro domácí hráče," uvedl Jaroslav Peterka, prezident české seniorské PGA. Kritériem pro nominaci bude bodový žebříček ze šesti seniorských turnajů v Česku.

Na Casa Serena Open se hrají tři kola na rány bez cutu. Diváci budou mít na Roztěž opět vstup zdarma. Sledujte pravidelné informace o turnaji na naší homepage a také na novém turnajovém webu www.casaserenaopen.cz

Foto: Golf Digest C&S - Zdeněk Sluka

Reklama