Hlavní obsah

Kdo uvidí eso, získá sto dolarů

Nový turnaj Greenbrier Classic, který začíná na PGA Tour ve čtvrtek místo někdejšího Buick Open, slibuje nejen hráčům, ale i divákům neobvyklou motivaci.

Článek

Hřiště Old White Course v Západní Virginii, postavené v roce 1914 a tudíž nejstarší v letošním seriálu PGA Tour, končí neobvykle tříparovou jamkou - takový závěr znali profesionálové dosud jen při Tour Championship v Atlantě.

Na paru tři s délkou pouhých 148 metrů bude tentokrát vypsána prémie za hole-in-one ve výši milion dolarů, z čehož tři čtvrtě milionu půjde v případě šťastné trefy na charitu a čtvrt milionu hráči. Tím ale rozdávání nekončí.

Každý divák, který v době zahrání esa bude zrovna sedět na tribuně u osmnáctky, získá prémii sto dolarů.

A pokud by se hole-in-one přihodila podruhé nebo dokonce potřetí, "velké" peníze se rozdělí stejným způsobem, ale diváci dostanou dokonce pět set, respektive tisíc dolarů! Akce platí na každý den turnaje, takže teoreticky lze na osmnácté jamce vyplatit 12 milionů dolarů na charitu a hráčům a zhruba šest milionů dolarů divákům!

"Doufáme, že tato motivace zaručí vzrušující atmosféru," řekl Jim Justice, majitel Greenbrier Resortu, kde se hraje na prize money o šest milionů dolarů.

Turnaje se účastní mj. Jim Furyk, Sergio García, John Daly, Davis Love III, Kenny Perry, Carl Pettersson a také Alex Čejka, který ve čtvrtek startuje v 18.00 středoevropského letního času.

Přenosy z Greenbrier Classic vysílá ČT 4 Sport vždy po skončení mistrovství Evropy v atletice: ve čtvrtek 29. července od 22.10 (živě), pátek 22.25 (záznam), sobota 21.45 (živě) a neděle 22.55 (záznam).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články