Hlavní obsah

Czech Open ozdobí jeden z nejlepších Evropanů Ross Fisher

PRAHA

Další zvučné jméno ulovili organizátoři českého podniku na evropské golfové tour Czech Open. V Čeladné si v druhé polovině srpna zahraje jeden z nejlepších hráčů Evropy a nedávný vítěz 3 Irish Open Ross Fisher. Tento Angličan prokázal extratřídu, když ve druhém kole zmiňovaného turnaje atakoval magický výkon 59 ran. Turnaj nakonec vyhrál o dvě rány před Padraigem Harringtonem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický golfista Ross Fisher

Článek

K profesionálům přestoupil Fisher před šesti lety a o tři roky později slavil první triumf. Od té doby nasbíral celkem čtyři vítězství na European PGA Tour a na svém kontě má řadu velmi cenných skalpů. Loni například porazil ve finále jamkovky Volvo Match Play Championship Američana Anthonyho Kima 4:3. V roce 2008 při svém druhém vítězství v kariéře porazil o sedm ran Španěla Sergia Garcíu.

Devětadvacetiletý hráč se tak na Czech Open okamžitě zařadil mezi velké adepty na vítězství v turnaji, který se v Čeladné odehraje od 19. do 22. srpna. Konkurovat mu budou Miguel Angel Jiménez, Nick Dougherty, Soren Kjeldsen a další. Ozdobou turnaje bude i Darren Clark, severoirský hráč a asistent Colina Montgomerieho pro blížící se Ryder Cup.

A navíc je stále v jednání účast silného irského komanda, do Čeladné by tak mohl přijet vítěz tří majorů a ostřílený hráč ze zámořské PGA Tour Padraig Harrington či vítěz letošního US Open Graem McDowell.

Reklama