Hlavní obsah

Woods: marnost a zase marnost

Nejhorší golf na rány v celé kariéře hraje Tiger Woods na turnaji, který v minulosti sedmkrát vyhrál a kde obhajoval titul. Po třetím kole Bridgestone Invitational se ocitl třetí od konce výsledkové listiny!

Foto: Shaun Best , Reuters

Tiger Woods

Článek

Výsledek +11 (74-72-75) ve Firestone Country Clubu znamená 78. místo mezi 80 hráči, odstup DVACET ran od prvního místa a také Woodsovo nejhorší skóre vzhledem k paru po třech kolech. O jednu ráno to překonalo jeho dosavadní negativní rekord +10 z Tour Championship v letech 1996 a 1998.

Woodsovým štěstím nebo nyní už spíše neštěstím je, že na turnaji série World Golf Championships není cut, takže v této herní depresi musí absolvovat ještě jedno kolo, ačkoli je to na ručník.

A může z toho být vůbec nejhorší umístění Woodse v kariéře, kde byl dosud nejníž šedesátý na Greater Millwaukee Open 1996 - při svém profesionálním debutu!

"Drajvoval jsem hrozně, hrál jsem hrozná železa a nepatoval jsem dobře," řekl Woods k sobotním 75 pro mediálního činovníka PGA Tour, když jinak druhý den za sebou odmítl vůbec promluvit s novináři, natož přijít na tiskovou konferenci.

Pokud ani ve finále Bridgestone Invitational neprolomí Woods par 70 zdejšího South Course, zažije takový turnaj teprve počtvrté v kariéře. Všechny ostatní nezdary se udály na majorech, a to na US Open 1998, British Open 1999 a PGA Championship 2003.

Phil Mickelson při současném stavu věcí potřebuje skončit v Ohiu do čtvrtého místa, aby Woodse v pondělí konečně vystřídal na prvním místě světového žebříčku.

Výsledky Bridgestone Invitational najdete zde

Reklama