Hlavní obsah

Woods hledá cestu z krize. Získá nového trenéra?

Bez trenéra golf nejde, což poznává i Tiger Woods. Pod dojmem nejhoršího výsledku na rány v kariéře, který zažil minulý týden při Bridgestone Invitational, se stále ještě první hráč světa zřejmě obrátil se žádostí o pomoc na známého kouče.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods při tréninku ve Whistling Straits.

Článek

Po květnovém rozchodu s Hankem Haneym, iniciovaném trenérem, nenastává u Woodse návrat k Butchi Harmonovi, ale zřejmě nová etapa jménem Sean Foley.

Kanadský trenér žijící v Orlandu, tedy tam, kde pobývá také Woods, šel s hráčem zdecimovaným posledními výsledky dnešní ranní tréninkové kolo před PGA Championship ve Whistling Straits ve Wisconsinu.

Nebyli u toho sami, Woodsovými spoluhráči se stali Foleyho svěřenci Hunter Mahan (vítěz Bridgestone Invitiational, kde předposlednímu Woodsovi nadělil třicet ran) a Sean O´Hair, ale podle GolfChannel.com jednání na téma spolupráce Woodse s Foleym probíhají a jejich družná konverzace napovídala, že jsou na dobré cestě.

Foley byl předmětem spekulací na obsazení místa Woodsova trenéra ještě předtím, než od Tigera oficiálně odešel Haney. Kanaďan trénuje kromě Mahana také dalšího letošního dvojnásobného vítěze PGA Tour, Angličana Justina Rose.

Zdá se tedy, že Foley si buduje podobnou pozici, jako má Butch Harmon s hráči jako Phil Mickelson, Dustin Johnson a Nick Watney. Ovšem se žolíkem jménem Tiger Woods.

Právě Butch Harmon je přesvědčen, že Woodsovy hluboké problémy současnosti jdou daleko za prostou mechaniku golfového švihu.

"Nezáleží na tom, jeslti jsem ho trénoval já nebo Hank Haney nebo kdo. Tenhle chlapík je největší, kdo kdy hrál golf. Švihu rozumí. Myslím si ale, že není v pohodě mentálně a má k tomu důvod. S tím také souvisí jeho patování. Jeho nervy nejsou tak dobré jako dřív," řekl Harmon pro Golf Channel.

S Harmonem souhlasí Pete Cowen, trenér posledních dvou vítězů majorů (Graeme McDowell a Louis Ooshuizen). "Až si Tiger vyřeší záležitosti mimo golf, přijde zpět s odplatou," řekl Cowen.

"Jedna z nejsilnějších stránek Tigera Woodse neměla co do činění se švihem. Byla to jeho mysl. Jeho mentální síla. Vše, co prožil, si vybralo svou daň. To by se stalo každému," dodal Harmon.

Reklama