Hlavní obsah

Nejsledovanější sportovní událost v Česku? Golfový Czech Open

ČELADNÁ

Letošní golfový turnaj Czech Open 2010 v Čeladné bude mít znovu velmi kvalitní televizní zázemí. Stejně jako v minulém roce, tak i letos se režisérem přímého přenosu stal Ross Clarke – jeden z nejlepších profesionálů v tomto oboru na světě, který má na starosti například prestižní Ryder Cup.

Článek

Ross Clarke se v České republice objevil už v minulém roce při prvním ročníku turnaje a byl zdejší atmosférou přímo nadšen. „Nevěděl jsem popravdě, co mám od nové destinace na European PGA Tour očekávat,“ říkal Ross Clarke po loňské zkušenosti. „Ale turnaj byl z mého pohledu naprosto dokonalý. Není to jen zdvořilostní fráze, když řeknu, že jeho úroveň a celá organizace byla vynikající.“

Ross Clarke patří mezi golfovými režiséry k těm nejlepším. V letošním roce bude mít například na starosti Ryder Cup ve Walesu, což dostatečně dokumentuje jeho kvalitu. „Byli jsme moc rádi, že se nám podařilo domluvit právě Rosse Clarka,“ usmívá se výkonný ředitel turnaje Ondřej Nerud. „Jeho zkušenosti a pohled na věci kolem turnaje jsou nesmírně cenné. A bylo milé slyšet hned po minulém ročníku, že se Ross chtěl vrátit zpět i letos.“

Do 120 zemí světa

Televizní servis, který obstarává European Tour Productions bude vysílán znovu do více než 120 zemí celého světa. Pochopitelně největší zastoupení mají evropské televize – giganti jako SkySport, GolfPlus či Viasat Sport. Přímý přenos se bude vysílat také na americké golfové stanici The Golf Channel.

Turnaj Czech Open 2010 uvidí na 450 miliónů domácností na celém světě, což z něj činí nejsledovanější sportovní událost v České republice.

Domácí živý přenos obstará Česká televize, která připravuje velmi široké pokrytí. Ve středu se bude vysílat přímo z dějiště turnaje pořad „Na slovíčko s Otakarem Černým“. V něm vystoupí promotér turnaje Alex Flanagan a český profesionál Stanislav Matuš.

V prvních dvou dnech se mohou diváci těšit na čtyřhodinové přímé přenosy, ve finálových dnech to poté bude pět hodin živého vysílání.

„Na místě budeme mít své redaktory – Jaromíra Bosáka a Zuzanu Kalátovou, kteří budou komentovat turnaj přímo z Čeladné,“ upřesňuje program vysílání produkční turnaje za Českou televizi Markéta Grossmannová. „Navíc tady budeme mít další kameru, která bude natáčet rozhovory a dění v zákulisí turnaje.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články