Hlavní obsah

Superstar Molinari, vzkříšený Woods

Ačkoli na PGA Tour v neděli vrcholil první turnaj play off FedEx Cupu, zastínil ho Edoardo Molinari svým dvojnásobným triumfem na European Tour ve Skotsku: ohromujícím vítězstvím na Johnnie Walker Championship a následnou nominací do Ryder Cupu.

Článek

European Tour: Molinariho Skotsko

Edoardo Molinari (na snímku) vyhrál svůj druhý turnaj kariéry na European Tour, také druhý letos a rovněž druhý ve Skotsku! A podruhé u toho byl ve finálovém flightu jeho bratr Francesco, tak jako na červencovém Scottish Open.

Tentokrát to ale bylo ještě napínavější, protože Edoardo Molinari na posledních třech jamkách předvedl tři fantastická birdie a vyhrál o pouhou ránu nad Australanem Brettem Rumfordem.

Starší z bratrů Molinariových je letos sedmým dvojnásobným vítězem na European Tour, ovšem prvním v historii, kdo vyhrál své první dva turnaje ve Skotsku, navíc v jedné sezoně.

Hned po triumfu se Edoardo Molinari dozvěděl, že dostal divokou kartu pro Ryder Cup, který si tak zahraje po boku sourozence, jenž ve Skotsku skončil na děleném třetím místě, ale přímou nominaci měl jistou od začátku turnaje, kdy odstoupil zraněný Ross McGowan.

Výsledky z Gleneagles najdete zde

PGA Tour: Kuchar v play off

Barclays si v neděli prohrál Skot Martin Laird, který měl na začátku finále náskok pěti ran a který na poslední jamce potřeboval na druhé vítězství kariéry dva putty, jenže zahrál tři. A tak šel do play-off s domácím Mattem Kucharem (na snímku).

Ten si při opakování osmnácté jamky přihrál ránou dne z levého roughu na krátký a také vítězný putt na birdie, zatímco Laird z pravého roughu neskóroval. Kuchar se tak po druhé výhře kariéry dostal do čela FedEx Cupu.

Tiger Woods po čtvrtečním spoluvedení a nepovedené mezihře pátku a soboty předvedl pro změnu dobré finále. Výsledek 67 a celkových 7 pod par ho posadily na konečné 12. místo a hlavně bezpečně do dalšího turnaje play off, začínajícího v pátek v Bostonu. Woods je nyní ve FedEx Cupu na 65. místě.

"S finále jsem spokojen. Bohužel mě turnaj stála první jamka třetího kola, kde jsem se ocitl mezi starým a novým švihem a nebyl schopen se rozhodnout pro jeden z nich," řekl Woods ke klíčovému triple bogey na začátku sobotního kola.

Výsledky Barclays najdete zde

Reklama