Hlavní obsah

Ryder Cup bude s Woodsem

Divoké karty USA pro Ryder Cup mají Tiger Woods, Stewart Cink, Zach Johnson a Rickie Fowler. Zprávu ještě před oficiální nominací Coreyho Pavina přinesl Golf Channel a kapitán ji pak při tiskové konferenci v New Yorku potvrdil.

Foto: Brian Synder, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Nominace USA

Stewart Cink*

Dustin Johnson

Zach Johnson*

Rickie Fowler*

Jim Furyk

Matt Kuchar

Hunter Mahan

Phil Mickelson

Jeff Overton      

Steve Stricker

Bubba Watson

Tiger Woods*

Tučně označeni jsou nováčci. Hvězdička označuje divokou kartu.

Komentář GolfDigest.cz

Tiger Woods: Evropský kapitán Colin Montgomerie si dovolil opomenout světovou osmičku Paula Caseyho, ale nic takového nepřicházelo v úvahu u Coreyho Pavina se světovou jedničkou, byť Woods jako první na světě letos vůbec nehraje. V Ryder Cupu se dá čekat další Woodsovo oživení a nová motivace poté, co mu individuální sezona nevyšla, přinejmenším s nulovým počtem vítězství na majorech. Třeba Tiger začne tu exhibici, jak kdysi nazval Ryder Cup, konečně mít aspoň trochu rád. Nevyhnutelně vypadá jeho opětovné spárování se Stevem Strickerem. A kdo prohlašuje, že by si chtěl zahrát nedělní singl proti Woodsovi, neví, co říká. Tiger bude možná nejtěžším soupeřem za všechny Ryder Cupy. A v týmu mu bude určitě líp než samotnému nad fotkami ze svatby.

Rickie Fowler: Jisté překvapení. Druhý hráč týmu vedle Jeffa Overtona, který ještě nevyhrál na PGA Tour. Narozdíl od Overtona je letošním nováčkem tour, navíc nejmladším v týmu. Vedl na Memorialu o tři rány, ale finále nezvládl. Kapitán zřejmě sází na jeho soutěživého ducha a schopnost chytit skórovací slinu. Dostal poněkud překvapivě přednost před čerstvým vítězem tour Charliem Hoffmanem.

Stewart Cink a Zach Johnson: Oba vítězové majorů, oba se zkušeností z Ryder Cupu a z jamkové hry. Jejich nominace se čekala.

Reklama