Hlavní obsah

VIDEO: Do programu Ryder Cupu zatéká, první den spláchl liják

CELTIC MANOR

Silný liják odsunul plánovaný program prvního dne golfového Ryder Cupu ve velšském Celtic Manoru. Hrát se má podle rozhodnutí organizátorů opět v 18 hodin, ale otázkou je, zda se podaří do setmění vše odehrát. Stále je proto ve hře natažení Ryder Cupu až do pondělí, což historie nepamatuje. Greenkeepeři jsou v plné pohotovosti, aby dali hřiště Twenty Ten dohromady.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Ryder Cup ovlivňuje déšť. Na snímku Ross Fisher a Ian Poulter projíždějí hřištěm.

Článek

Pořadatelé déšť předpokládali, ostatně ve Walesu pršelo prakticky celý týden a víkend neměl být výjimkou. To mělo nahrávat členům evropského výběru, kteří jsou na podobné podmínky z European Tour zvyklí. Ovšem liják udělal čáru přes rozpočet všem.

V okamžiku, kdy bylo první kolo přerušeno, Evropa vedla ve třech fourballových soubojích, Amerika v jednom. Ještě před samotným přerušením měl evropský kapitán Colin Montgomerie obavy, že kolo nebude dohráno. „Nevypadá to, že to stihneme dohrát včas,“ utrousil.

„Kdyby to byl běžný turnaj, tak bychom ani nezačali,“ uvedl Angličan Luke Donald. A jeho krajan Lee Westwood přidal: „Všichni jsme rozčarováni. Lidé ve Walesu čekali na tuhle akci deset let a počasí do toho zasáhlo,“ řekl, ovšem ocenil skvělé přijetí, jehož se mu na prvním týčku dostalo od nadšeného publika.

Reklama