Hlavní obsah

Kaymer má hattrick. Číslo 1 čeká

Třetí turnaj za sebou a celkově čtvrtý v sezoně European Tour vyhrál Martin Kaymer. A to se ještě nepočítá Ryder Cup. Němec dokázal to, co naposledy Tiger Woods. Teď už zbývá jen dobýt vrchol světového žebříčku.

Článek

Je to zřejmě jen otázkou času, kdy se Martin Kaymer stane světovou jedničkou. Pětadvacetiletý Němec vyhrál Dunhill Links Championship na třech hřištích ve skotském St. Andrews a získal hattrick titulů v řadě za sebou spolu se srpnovým PGA Championship a zářijovým KLM Open. Navíc na začátku sezony vyhrál v Abú Dabí.

Třikrát za sebou na tour zvítězil naposledy Tiger Woods před čtyřmi lety. Nyní je Woods už téměř rok bez vítězství, přesto zůstává světovou jedničkou, kterou ovšem co nevidět musí být při své úspěšnosti právě Kaymer. Ještě předtím se ale číslem jedna stane Lee Westwood, který ve Skotsku skončil jedenáctý a poté ohlásil další, tentokrát měsíční přestávku kvůli obnovenému zranění nohy. I tak ale Westwood 31. října konečně vystřídá Woodse na čele žebříčku.

Zpět však ke Kaymerovi, který ve finále smazal ztrátu dvou ran a nakonec s výsledkem -17 (68-69-68-66) vyhrál o tři údery nad Dannym Willettem a o čtyři nad dalším Angličanem Johnem Parrym.

Kaymer dal na druhé devítce čtyři birdie včetně dvou posledních jamek. Na předposlední zahrál třiníctimetrový putt na birdie a na poslední skóroval, i když drajvem trefil cestu, z níž si ovšem přihrál na necelé dva metry k praporku.

Kaymer je nyní světovou čtyřkou a vede evropský žebříček Race to Dubai s náskokem téměř jednoho milionu eur.

"Po Ryder Cupu jsme slavili do tří do rána. Cítil jsem druhý den alkohol, ale když jsem telefonoval s tátou, říkali jsme, že musím skončit v St. Andrews lépe než v červenci při British Open," poznamenal Kaymer, který byl na majoru sice sedmý, ale turnaj zakončil třemi bogey za sebou.

"Jsem překvapen stejně jako každý jiný. Také nemám vysvětlení pro to, že hraju teď tak dobře," dodal Kaymer, který hodlá počkat na výsledek sezony a pak se prý rozhodne, zda díky major titulu přijme členství na americké PGA Tour, jako to udělal Graeme McDowell.

Z Evropanů vyhrál třikrát za sebou na tour naposledy Nick Faldo v roce 1989.

Reklama