Hlavní obsah

Rocco a jeho čtyři eagly - bez putteru!

Fyzikální zákony popřel Rocco Mediate na cestě za svým pvním vítězstvím na PGA Tour po osmi letech a celkově šestým titulem kariéry. Na Frys.com Open dal totiž v každém kole eagle, aniž by potřeboval putter!

Článek

Neuvěřitelný golf? Ani to nemůže vystihnout rozměr hry, kterou předváděl Rocco Mediate, do začátku Frys.com Open až 182. hráč money listu PGA Tour a tedy vážně ohrožený vidinou ztráty práce na příští sezonu.

Za dva měsíce 48letý Američan však v CordeValle Golf Clubu v kalifornském San Martinu dal vzpomenout na fazonu hráče, který při US Open 2008 donutll Tigera Woodse kulhat až na 91. jamku.

V prvním kole dal hole-in-one na tříparu.

Ve druhém kole trefil druhou ranou z fairwaye jamku na čtyřparové čtyřce.

Ve třetím kole zahrál rovnou do jamky třetí ranou na pětiparové patnáctce.

A ve finále zasáhl přímo na druhý úder jamku na čtyřparové sedmnáctce.

Z vítězného výsledku -15 (64-65-67-73) uhrál Mediate polovinu na osmi jamkách ze 72. Jak vidno, finále neměl vůbec lehké, do dvanácté jamky nastřádal pět bogey a přišel o náskok tří ran. Až birdie na šestnáctce znamenalo obrat a následující eagle, to byl zlom.

Spoluhráči Bo Van Pelt a Alex Prugh na osmnáctce ještě vyvinuli tlak, když oba proměnili dlouhé putty na birdie a celkových -14, ale Mediate se zviklat nenechal. Druhý putt, na par z jednoho a půl metru, zavěsil a pak stejně jako při všech eaglech odhodil hůl radostí.

"Chci zůstat na PGA Tour nejméně do padesáti. Vím, že na to mám," říkal před finále Mediate, který naposledy vyhrál v Hartfordu roku 2002. Letos mu pomohla spolupráce s podobně extrovertním Lee Trevinem.

"Jsme stejné povahy a moc jsem se od něj naučil," dodal Mediate, který si dva roky po památném souboji s Woodsem může říct něco, na co by před sezonou nevsadil nikdo: narozdíl od Tigera končí americký rok s turnajovým vítězstvím!

Reklama