Hlavní obsah

Ani Monty nečetl pravidla a pykal

Den poté, co se ignorance místních pravidel vymstila Ryujimu Imadovi, doplatil na jejich nečtení také Colin Montgomerie. Na lukrativním turnaji v Číně ho to stálo účast v play off a eventuální více než milionovou cenu v dolarech.

Článek

Dvacet šest trestných ran obdržel už první den Fyuji Imada. Tím ale problémy profesionálů s místními pravidly na Mission Hills Star Trophy neskončily.

Osminásobná jednička evropského žebříčku Colin Montgomerie, který začátkem měsíce vedl tým Evropy k vítězství v Ryder Cupu, se na pro-am turnaji rovněž nepěkně zapletl.

Na třetí jamce od konce druhého, finálového kola skončil míč 47letého Skota za reklamní cedulí, kterou pak jeho caddie přemístil. Jenže to byla pro jeho golf fatální chyba.

"Podle místních pravidel, jež obdržel každý hráč, jsou reklamní panely nepohyblivé závady. Nelze s nimi hýbat. Proto Colin Montgomerie dostal dvě trestné rány," uvedl ředitel turnaje David Parkin pro Australian Associated Press.

Montgomerie se pustil s turnajovým ředitelem do vzrušené diskuse a poté naštván opustil pole. Chyba ho stála účast v play off.

Takto vyhrála bývalá světová jednička, Mexičanka Lorena Ochoa, která systémem "vítěz bere vše" inkasovala 1,28 milionu dolarů.

Turnaj hrálo osmnáct profesionálů, devět mužů i žen.

Reklama