Hlavní obsah

Woods opět rozděluje Austrálii

Hned po úterním přistání v Melbourne, kde ho od čtvrtka čeká obhajoba titulu na Australian Masters, a ubytování ve vile areálu Crown Casina se Tiger Woods vydal do fitness centra, zatímco místní opozici opět rozpálilo hráčovo startovné.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods (vpravo) se svým caddiem Stevem Williamsem

Článek

Tři miliony dolarů, které Woods inkasuje za svůj golf v Austrálii stejně jako loni, nedává spát opozičním politikům.

"(Woods) je zde vítán a jsem si jist, že bude velkým přínosem pro turnaj, ale nemyslím, že je třeba ho financovat z peněz daňových poplatníků, když jde o komerční akci," řekl Ted Baillieu, lídr vládní opozice státu Victoria. Stát se podílí zhruba na polovině platby Woodsovi.

Vláda premiéra Johna Brumbyho okamžitě reagovala tím, že o turnaj má zájem Sydney, které je připraveno takové peníze dál vyplácet, pokud se Victoria stáhne.

Woods se mezitím vydal do fitness centra, kde si zacvičil s Camilem Villegasem a podle svědků ochotně pózoval tamějším návštěvníkům pro fotografie. Večer se hráč zúčastnil slavnostní večeře k Australian Masters v Crown Palladium, kde ho na červeném koberci doprovázel bývalý místní hráč kriketu Shane Warne.

První trénink ve Victoria Golf Clubu čeká Woodse ve středu, kdy se koná pro-am. Loni se hrálo na Kingston Heath. Woodsovými spoluhráči v prvních dvou kolech budou Robert Allenby a Brett Rumford. Kromě Villegase z hvězd dále startují Sergio García nebo Geoff Ogilvy.

Australská policie mezitím oznámila, že kvůli startu Woodse nepřipravuje žádná zvláštní opatření, co se případných slovních útoků na hráče - v souvislosti s jeho provalenými aférami  - týče.

Reklama