Hlavní obsah

Faldova série s CZ Golf

Česko se zařadilo mezi státy spojené s juniorskými turnaji pod patronací Nicka Falda. Kvalifikace tzv. Faldo Series se bude hrát v červenci 2011 na hřišti v Telči patřícím CZ Golf.

Článek

Právě CZ Golf získal českou licenci pro Faldo Series na tři roky spolu s další, tříletou opcí. Turnaj je určen amatérským juniorům a juniorkám do 21 let.

Vítěz postoupí do světového finále na 54 jamek, které se odehraje v Severním Irsku a jako ceny šampionům nabízí karty na European či Asian Tour, respektive na Ladies European Tour.

"Přesná kritéria pro účast v české kvalifikaci (1. - 2. července 2011) zatím nejsou stanovena, počkáme na odezvu hráčů. Turnaj budou zřejmě hrát také golfisté z Rakouska, Polska, Slovenska či Maďarska," řekl Petr Švrček, předseda představenstva CZ Golf.

V minulosti vyhráli Faldo Series například Rory McIlroy, Nick Dougherty nebo Melissa Reid, dnes všichni úspěšní profesionálové.

Faldo Series pod patroncí šestinásobného vítěze majorů a bývalé světové jedničky se hraje v 27 státech světa, od Evropy přes Střední východ a Asii až po Jižní Ameriku.

Reklama