Hlavní obsah

Čejkovi a Evropě začíná sezona

Všehovšudy deset dní měl přestávku golf na PGA European Tour. Nová sezóna série hrané na čtyřech kontinentech začíná ve čtvrtek 10. prosince v Jižní Africe. A bude u toho i Alex Čejka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka

Článek

První dva ze čtyř jihoafrických turnajů na úvod European Tour 2011 zvolil Alex Čejka jako přípravu na PGA Tour, která startuje "až" v lednu.

Českého rodáka čeká nejprve Alfred Dunhill Championship na Leopard Creek (10. - 13. prosince) a poté South African Open Open Championship v Durbanu (17. - 20. prosince). Všude se hraje celkem o 1 milión eur.

Start sezony Race To Dubai podporují svou přítomností dvě velká domácí jména, Louis Oosthuizen coby vítěz British Open a Charl Schwartzel, šampion turnaje z roku 2005 a zároveň Čejkův kolega ve flightu pro první dvě kola. Trojici doplňuje Angličan David Howell.

Hřiště Leopard Creek s designem Garyho Playera dostalo název podle místního vodního toku. Leží u jižní části známého Kruger Parku, takže kolorit vytváří divoká zvířata.

Ohlédnutí Alexe Čejky za končícím rokem a exkluzivní postřehy hráče si můžete přečíst v aktuálním prosincovém vydání Golf Digest C&S.

Reklama