Hlavní obsah

Havaj po deseti letech americká

Úvodní golf sezony PGA Tour rozhodovalo play off. Na druhé dodatečné jamce hřiště Plantation Course pak Jonathan Byrd porazil Roberta Garriguse a vyhrál na Havaji jako první Američan po deseti letech.

Článek

Ještě nedávno se Jonathan Byrd strachoval, že přijde poprvé v kaiéře o kartu na PGA Tour. V říjnu ovšem vyhrál turnaj v Las Vegas díky hole-in-one na čtvrté jamce rozstřelu a při svém dalším startu zvítězil znovu a opat v play off, tentokrát na Tournament of Champions pro vítěze z minulé sezony.

Po stejných finálových kolech za 67 (-6) se v play off ocitli Byrd s Garrigusem, vítězové posledních dvou turnajů minulého roku, Na druhé jamce rozstřelu Garrigus neproměnil metrový putt na par a Byrd (66-68-67-67) triumfoval.

Posledním vítězným Američanem tu byl Jim Furyk v roce 2001.

Je to pátý titul kariéry u Byrda, který předtím nevyhrál nikdy dřív než v červnu. Ve finálovém kole na Havaji zasáhl 12 z 15 fairwayí, 16 z 18 greenů a měl 29 puttů.

Garrigus mohl vyhrál v regulaci, ale na poslední jamce neproměnil eagle putt ze čtyř metrů. Na první dodatečné jamce při opakování pětiparové osmnáctky špatně chipoval a na té druhé, čtyřparové jedničce, si nepřesně přihrál a musel hrát dlouhý putt, který přejel jamku.

Nejlepší finálové kolo předvedl Graeme McDowell: výsledek 62 (-10) s jedenácti birdie byl vyrovnáním rekordu hřiště a jen ránu od play off. Loňský vítěz US Open skončil třetí.

Výsledky najdete zde

Reklama