Hlavní obsah

Woodsův spoluhráč: Tiger to na Torrey Pines vzdal

Tiger Woods byl při svém trápení při PGA Tour na Torrey Pines v každém kole horší než jeho spoluhráč z flightu. A ve finále podle očitého svědka golf přímo vzdal.

Foto: Brian Synder, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Anthony Kim v prvních dvou kolech a nováčci tour Jhonattan Vegas ve třetím a Brendan Steele ve čtvrtém: ti všichni šli na Torrey Pines se zdejším sedminásobným vítězem Tigerem Woodsem - a všichni zahráli lepší výsledek než on.

Proti dvěma Woodsovým úvodním kolům za 69 ran vytáhl Kim 68 a 67. Pak Vegas zahrál v sobotu 69, kdežto Woods 74. Nakonec Steele se díky 70 nedělním ranám dostal na dělené 17. místo, zatímco Woods s 75 klesl na dělenou 44. příčku.

Na každém turnaji přitom Woods opakuje, že přijel s jediným cílem. Vyhrát.

Nedal tomu všechno

Steele podle svých slov přitom neviděl na Woodsovi někdejší intenzitu 71násobného vítěze PGA Tour. Podle spoluhráče bývalý světový golfista číslo jedna ve finále ztratil zájem, jakmile se mu nedařilo. O výhře už samozřejmě nebyla po sobotě řeč, ale beztak...

"Nemyslím, že tomu dal všechno a že golfu věnoval plnou pozornost," citoval Steeleho americký Sports Illustrated.

Podobný nezájem ukázal Woods loni ve druhém kole Quail Hollow Championship, když ztratil šanci na cut. Nakonec si zapsal 79 ran a poroučel se z turnaje.

Zatímco Woods každoročně hrál na PGA Tour v ročním průměru hladce pod 70 ran, loni měl průměr skóre na kolo přes 70 úderů a ve finálových kolech dokonce 71,4.

Srovnávání neskončí

Porážka od nováčka ve flightu není přitom pro Woodse už ničím novým. Loni v listopadu při svém posledním oficiálním turnaji hrál Woods ve třetím kole Australian Masters s 22letým Kieranem Prattem. Australan tehdy debutoval jako profesionál, ale vedle Woodse zahrál 70, kdežto Tiger 71...

Woodsův víkendový výkon na Torrey Pines po údajných sedmi týdnech intenzivního tréninku na sezonu vzbudil údiv. Pozorovatelé konstatovali, že Woods se snaží hrát spíše svůj nový švih, než aby hrál golf.

"Tiger na Torrey Pines nevypadal nikdy hůř. Potíž vězí v tom, že když je člověk tak dlouho tak dobrý, vypadají pak jeho špatné časy ještě hůře," komentoval Woodsovo vystoupení na Torrey Pines golfový expert Doug Ferguson z agentury Associated Press.

Publicista, který má k Woodsovi z médií nejbližší přístup a udržuje s ním komunikační vztah jako nikdo jiný, nakonec ve svém komentáři poznamenal: "Woods bude vždy srovnáván se svou minulostí. To neskončí. Každý výsledek, který nebude odpovídat jeho předchozím standardům, ho ukáže v ještě větší vzdálenosti od toho, kým byl dřív. A momentálně si ani on není jistý, jak blízko má jeho hra k návratu."

Reklama