Hlavní obsah

Golfista Nový vyhrál turnaj české profesionální série v Berouně

BEROUN

Golfista Marek Nový se stal vítězem druhého letošního turnaje domácí profesionální série Czech PGA Tour, který se hrál v Berouně. Svoji českou konkurenci porazil s velkým náskokem, se ztrátou šesti ran skončili na děleném druhém místě Tomáš Kamas a Roland Hahn z Maďarska.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golf. Ilustrační foto

Článek

Suverénní Nový byl také jediným hráčem ve více než stočlenném startovním poli, který v obou dnech dokázal nasbírat méně než 70 ran. V neděli si připsal dva eagly, dnes totéž dokázal na sedmé jamce a k tomu přidal čtyři birdie.

"Ani jsem neměl přehled o průběžném stavu. Ale pro mě to je lepší, když hraju podle vlastní strategie a nenechávám se rozhodit," řekl rozesmátý vítěz a v rukou vedle velkého stříbrného poháru svíral i šek na 55 tisíc korun.

Podle Nového přispěla k vysoké úrovni turnaje také kvalita berounského hřiště. "Výborné greeny, skvěle upravené ale bylo celé hřiště a jsou z něj krásné výhledy po okolí. Stačil jsem se i kochat," žertoval na úkor pomalé hry celého startovního pole.

Vůbec se druhé kolo nepovedlo Ondřeji Léblovi, který ztrácel po prvním dnu tři údery, ale čtyři bogey ho srazily ve výsledkové listině dolů. Druhé místo tak přenechal Kamasovi s Hahnem.

Turnaj české golfové profesionální série PGA Czech Tour v Berouně (par 72, dotace 400.000 korun) - konečné pořadí:
1. Nový 136 (67+69), 2. Kamas 142 (70+72) a Hahn (Maď.) 142 (70+72), 4. Matuš 143 (74+69), Nechanický jun. 143 (74+69) a K. Skopový jun. 143 (73+70).

Reklama