Hlavní obsah

Dva golfové světy v jednom nabízí hřiště v Bitozevsi

BITOZEVES

Nové hřiště přibylo na českou golfovou mapu. V údolí říčky Chomutovky v obci Bitozeves vyrostla devítka, která hráčům nabídne dva různé golfové pohledy. Zatímco první tři jamky na otevřeném prostranství připomínají skotské linksy, zbylé jamky v lesoparku jsou zase typicky české.

Foto: Alice Kavková

Golfové hřiště v Bitozevsi

Článek

Hřiště ještě není v nejlepší možné kondici, díky čemuž je cena green fee pro letošní sezónu velmi přátelská. Za devět jamek zaplatí hráči od pondělí do čtvrtka 300 korun (při dopoledním startu dokonce o stovku méně), od pátku do neděle pak 400 korun. Osmnáct jamek přijde od pondělí do čtvrtka na 500 korun (dopoledne 400 korun), o víkendu pak na 700 korun.

Terasa u klubovny golfového hřiště v Bitozevsifoto: Alice Kavková

Parkování je k dispozici u klubovny, která postupně vzniká z někdejšího kravína. Recepce, občerstvení a sociální zázemí je však bez problémů k dispozici už nyní, stejně jako tréninkové plochy v podobě driving range či putting greenu.

Golfové hřiště v Bitozevsifoto: Alice Kavková

Provoz v Bitozevsi zahájil v pátek 15. července turnaj autorů hřiště - architekta Jiřího Veldena a stavitele Milana Ištoka. „Byla to oslava vzniku hřiště. Přálo nám počasí a hřiště se líbilo,“ uvedl Jiří Velden, jenž je podepsán pod celou řadou tuzemských golfových areálů, jako jsou například populární pražské Hodkovičky či nová osmnáctka na Slapech.

Golfové hřiště v Bitozevsi. Pohled z odpaliště devítky směrem ke klubovně. foto: Alice Kavková

Oficiální zahajovací turnaj golfového klubu v Bitozevsi pak proběhl o den později.

Reklama