Hlavní obsah

Golfistku Sörenstamovou štve, že přijde o trofej

NEW YORK

Švédská golfistka Annika Sörenstamová má sice ze všech hráček na světě s přehledem nejlepší průměrný výsledek na jedno kolo, ale respektované Vare Trophy se přesto nedočká. Světová jednička totiž letos neodehrála požadované minimum v podobě 70 kol, která představují základní podmínku pro účast v soutěži o pohár pro nejlépe skórující golfistku.

Článek

"Ani nedovedu vyjádřit, jak moc mě to štve," durdila se na internetu slavná Švédka. "Vedu skoro o ránu, a přesto trofej nedostanu. Tolik jsem udělala, ale cenu, kterou řadím mezi nejdůležitější, nezískám," litovala.

Sörenstamová přitom letos prožila další výborný rok, prošla všemi cuty a pouze dvakrát se nedostala do nejlepší desítky. Zatím odehrála 53 kol a v kalendáři jí zbývají pouze tři turnaje, tudíž se na požadovaných 70 kol nedostane.

Mezi muži by uspěla

Na mužském okruhu by přitom její aktivita stačila, protože k souboji o Vardon Trophy je zapotřebí odehrát o deset kol méně. Švédka již celou záležitost prodiskutovala s komisařem dámské LPGA Tour Ty Votawem; ten ji sice s pochopením vyslechl, ale zároveň prohlásil, že kvůli jedné osobě se pravidla měnit nemohou.

Sörenstamová, přezdívaná "Tiger v sukni", si letos změřila síly i v jednom turnaji s muži. Průměrné skóre má 69,19 rány, zatímco druhá Se Ri Pak z Korejské republiky je znatelně horší - na jedno kolo má rovných 70 úderů. Na vyrovnání rekordu Američanky Kathy Whitworthové, která Vare Trophy získala sedmkrát, si tak švédská suverénka musí nejméně dvě sezony počkat.

Reklama