Hlavní obsah

Parry zastínil hvězdy, Mickelson je ve Skotsku třetí

Ve čtvrtečním prvním kole Scottish Open zastínil všechna hvězdná jména ve startovní listině Angličan John Parry. Zahrál bezchybné kolo s osmi birdie a vede o ránu před krajanem Simonem Khanem. Třetí místo o další úder zpět dělí hned sedm hráčů včetně Američana Phila Mickelsona.

Foto: Profimedia.cz

John Parry.

Článek

Parry byl na vrcholu v roce 2010, když vyhrál ve Francii, jenže i tak musel loni do kvalifikační školy, aby si vybojoval kartu na European Tour. Získal ji poté, co vyhrál šestikolový maraton v PGA Catalunya Resortu.

Zdálo se, že by ho taková zkouška mohla nakopnout pro letošní sezónu, ale místo toho propásl sedm cutů ze svých deseti startů. Až nedávno se začala karta obracet – skončil čtrnáctý na Madeiře a desátý v Německu.

Velká pozornost médií i fanoušků byla upřena na světovou osmičku Mickelsona. Ten ale nezačal nejlépe – na své první jamce (startoval z desítky) potřeboval tři putty, než konečně míček zmizel v jamce, na další jamce pak zaváhal z odpaliště a pořádně minul… "Co to pro všechno na světě bylo?" mumlal si Mickelson pro sebe.

Když ale zachránil par, nastartovalo ho to, vzápětí zapsal eagle a přidal dvě birdie. Bogey na sedmnáctce ho jen lehce přibrzdilo, v dalším průběhu kola přihodil čtyři birdie. "Byl to fajn start," liboval si Mickelson, který před týdnem sice neprošel cutem na Greenbrier Classic, ale při generálce na British Open působí velmi dobře.

"Měli jsme zhruba čtrnáct či patnáct jamek perfektní podmínky a mohli si tak vybojovat příležitosti na birdie a eagly. Bylo to nadprůměrné kolo, a přitom jsme mohli mít k dobru ještě další tři či čtyři rány," komentoval úvod Scottish Open Američan.

Reklama