Hlavní obsah

Summerhays zářil, ve finále ho bude stíhat smečka chrtů

Bezvětří a takřka perfektní hřiště umožnilo v sobotním třetím kole turnaje John Deere Classic na PGA Tour všem hráčům zahrát co nejnižší skóre. Nejlépe toho využil Daniel Summerhays, který zahrál 62 ran, devět pod par. Díky tomu si vybojoval náskok dvou úderů a v neděli zkusí zaútočit na své první vítězství na zámořské sérii. Jeho dosud nejlepším umístěním je dělené čtvrté místo.

Foto: Profimedia.cz

Odpal Daniela Summerhayse na turnaji PGA Tour John Deere Classic.

Článek

Summerhays zahrál deset birdie, které byly klíčem k třetímu nejlepšímu kolu v historii turnaje. "Opravdu se hodně těším na neděli. Hraji dobře a snažil jsem se nasázet co nejvíc birdie," poznamenal nadšený hráč.

Druhý s minus sedmnácti je Kanaďan David Hearn, zatímco obhájce trofeje Zach Johnson, který dělil vedení po prvních dvou dnech, se propadl na třetí pozici. Znovu přitom potvrdil, že se mu na hřišti TPC Deere Run daří – podevatenácté v řadě zahrál skóre začínající šestkou, tentokrát 67 ran.

Hlavním hrdinou dne byl ale Summerhays, který propásl tři cuty v řadě a teprve minulý týden si na Greenbrier Classic zahrál o víkendu. A hned skončil devátý. Summerhays si v neděli nejspíš nakrátko připomene příběh z loňského Mayakoba Golf Classic v Mexiku, kde ve finálovém kole vedl o dvě rány, jenže náskok ztratil a nakonec odjížděl s pátým místem. Tvrdí ale, že zvolí pohodářský přístup a nebude se stresovat.

"Samozřejmě vím, že mě čekají mnohé výzvy a překážky, ty k tomu vždy patří. Vždy se vám něco staví do cesty. Ale nemůžu se dočkat, až je uvidím a poperu se s nimi," prohlásil.

Ovšem v zádech bude mít smečku chrtů, vedle Hearna, který končil sobotní kolo třemi birdie na posledních čtyřech jamkách, je v laufu také Johnson. "Určitě bylo v mé hře více pozitiv než negativ," liboval si po sobotě obhájce titulu. "Skvěle jsem puttoval, dokonce i putty, které jsem minul, byly výborně zahrané," naznačil, o co se bude v neděli rovněž opírat.

Trojnásobný vítěz turnaje Steve Stricker už je však nejspíše ze hry, na Summerhayse ztrácí osm ran a potřeboval by výjimečný výkon ve finále, aby mohl pomýšlet na čtvrtý titul v posledních pěti letech. Ovšem stát se může cokoliv, jak ostatně předvedl právě Summerhays. Navíc meteorologové slibují bezchybné podmínky a hřiště je rovněž ve výtečné kondici.

"Zkrátka půjdu na hřiště a vydoluju ze sebe to nejlepší, čeho jsem schopen. Je potřeba zahrát co nejnižší číslo, a to se tady dá," varoval veterán Stricker.

Reklama