Hlavní obsah

Tiger po další prohře kroutil hlavou nad greeny

Znovu byl ve hře, znovu byl blízko. A znovu neuspěl. Po 36 i 54 jamkách měl Tiger Woods na dosah džbánek na klaret pro vítěze British Open. Ovšem po 72 jamkách měl v neděli ve skotském Muirfieldu ruce prázdné. Trofej z třetího majoru sezóny mu vyfoukl dlouholetý rival Phil Mickelson a Woodsovo čekání na patnáctý grandslamový titul pokračuje.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Nespokojený americký golfista Tiger Woods po jednom z odpalů.

Článek

Všichni mu to dokola připomínají, poslední titul z majoru získal na US Open 2008. Od té doby nic. V neděli v Muirfield Golf Clubu to muselo hodně bolet - ve finálových kolech v minulosti dominoval a jakmile zavětřil příležitost, už ji nepustil, ovšem ve Skotsku zahrál 74 ran, tři nad par, a soupeři tak Tigerovi stihli notně obrousit drápy…

Pro Woodse to byl na ostrovech už sedmnáctý start na majoru, při němž vyšel naprázdno. Ale nechat se tím rozhodit nechce. Místo toho připomněl, že se mu v uplynulých letech dařilo, byť chyběla třešnička na dortu. "Vyhrál jsem během té doby nějaké turnaje, pravděpodobně na polovině majorů jsem byl v neděli v boji o titul. Jen se mi to nepodařilo dotáhnout. Věřím, že to v příštích týdnech změním," podotkl Woods.

Poslední letošní šanci má na PGA Championship v Oak Hill v newyorském Rochesteru. Závěrečný čtvrtý major sezóny se koná na začátku srpna, předtím poladí formu v generálce při World Golf Championship-Bridgestone Invitational ve Firestonu v Ohiu.

Při The Open Tigera nejvíce brzdily greeny. "Jen těžko jsem se srovnával s jejich rychlostí," prohlásil. "Nemyslím, že by se mi povedlo moc dobrých puttů, především kvůli tomu, že byly mnohem pomalejší a měkčí," vrátil se ještě k hodnocení skončeného majoru. A doplnil: "Vzato kolem a kolem, jsem spokojený s tím, jak hraji. O tom není pochyb. I tento týden jsem zahrál mnoho skvělých ran, ale nechytil jsem zkrátka rychlost greenů, které po prvním dni zpomalovaly."

Reklama