Hlavní obsah

Spilková sní dál svůj sen: Chci vyhrát turnaj, za tím si jdu

Chtěla vyhrát. Přesto považuje umístění ve třetí desítce za úspěch. Klára Spilková se s domácím turnajem Ladies European Tour vypořádala se ctí a co víc - velkému množství fanoušků, kteří na Dýšinu především o víkendu dorazili, ukázala, jak za poslední tři roky golfově vyspěla. A proto se zdá být jen otázkou času, kdy to přijde.

Foto: Petr Eret, ČTK

Odpal Kláry Spilkové na turnaji série Ladies European Tour v Dýšině u Plzně.

Článek

Během všech tří kol jste zahrála za 69, poprvé v profesionální kariéře to byla takto vyrovnaná kola. Jak k tomu došlo?

To nevím, prostě se tak stalo. Pravdou je, že jsem vždy měla dobré druhé kolo a třetí bylo naopak nejhorší. Je tak dobře, že mé výsledky byly vyrovnané. A že jsou vyrovnané prakticky po celý tento rok. Celkově si ale myslím, že tady na Dýšině jsem měla na víc.

Proč to nevyšlo?

Snažila jsem se, co to šlo, ale bohužel to asi má vyjít někdy jindy. Ještě asi nenadešel ten můj čas, aby mi tam všechny putty spadly. Věřím, že si to schovávám někdy pro příště.

Rozhodující tady na Dýšině tedy bylo puttování?

Dneska ve finálovém kole si myslím, že jsem puttovala docela dobře, rozhodně lépe než v sobotu. Sobotního kola lituju na tomto turnaji asi ze všeho nejvíce, protože jsem klidně mohla zahrát mínus osm. Nechci říci bez problémů, ale mohlo to tam padat. Dnes to ale byl více zachraňovací golf.

Nehrklo ve vás na jedenáctce, kde jste málem nepřepálila vodu?

Abych se přiznala, tak v dnešním kole ve mně hrklo vícekrát. Kdybych na jedenáctce trefila ránu tak, jak jsem chtěla, tak by byla naprosto super. Jenže já jsem ji absolutně přitopla a trefila ji špatně, takže jsem ji očima musela tlačit, co to šlo. V tu chvíli mě to hodně mrzelo, protože na té jamce jsem v prvních dvou kolech pokaždé zahrála birdie.

A kdy ve vás ještě hrklo?

Na třináctce. To je taková moje vyvolená jamka. Ono to sice vypadalo, že jsem tu ránu trefila dobře, ale já jsem se dnes trochu trápila s větrem. Jak stojíte dole, tak vůbec netušíte, kam fouká. A když se podíváte na stromy, tak jednou se ohýbají tam, podruhé zase na druhou stranu. Občas jsem vůbec nevěděla, kam fouká. A jestli mi to bude metry přidávat, nebo ubírat. Vítr pak s míčkem dělal ve vzduchu různé vylomeniny.

Jak se hrálo před domácí atmosférou?

Bylo to úplně super, hrálo se mi parádně. Každý den bylo hodně lidí a dnes během druhé devítky už se mnou šla opravdu spousta lidí. Bylo to krásné a všichni mě navíc podporovali tak, jak jsem si přála. Hodně křičeli a myslím, že si to také užili. Že se jim to líbilo...

Dají se srovnat minulé turnaje na Albatrossu a nyní na Dýšině?

Nevím, jestli to jde porovnávat. Letos jsem psychicky úplně někde jinde, než v minulém roce, což je super. Co se týče hřiště, tak ty jsou naprosto odlišná a dorazili asi i trochu odlišní diváci... I když se jednalo pokaždé o turnaj v Česku, tak byly naprosto odlišné.

Jak hodnotíte konečné dělené 23. místo?

Považuji to za úspěch. Myslím si, že jsem předvedla solidní a kvalitní výkon. Nerozsypala jsem se a ve finálovém kole jsem byla třeba naprosto klidná. Před turnajem jsem ale pomýšlela na vítězství, takže mě to trochu mrzí. Celkově jsem ale spokojená.

Co vás čeká v nejbližších týdnech?

Turnaje ve Skotsku, Švédsku a Francii. A také si trochu odpočinu, zítra rozhodně na hřiště nepůjdu. Toto byl už můj čtvrtý turnaj v řadě, a tak cítím trochu únavu. V nejbližších dvou týdnech mě navíc čeká škola, potřebuji ji trochu nahnat. Hlavně biologii a chemii.

Kartu na další sezónu máte prakticky jistou, do zbytku sezóny tak můžete jít poměrně v klidu. S jakými cíli?

Cíl mám stále jediný - vyhrát. A za tím si furt jdu.

Reklama

Související témata: