Hlavní obsah

Divokou jízdu v Gleneagles nakonec ovládl Fleetwood

Angličan Tommy Fleetwood vyhrál v neděli svůj první titul na European Tour, když v play-off turnaje Johnnie Walker Championship ve skotském Gleneagles porazil domácího Stephena Gallachera a Argentince Ricardo Gonzaleze. Všichni tři měli po čtyřech kolech osmnáct ran pod par, ránu za nimi skončili Scott Henry ze Skotska a Rakušan Bernd Wiesberger.

Článek

V průběhu finálového kola to vypadalo, že Gallacher se odhlásil ze souboje o titul, když zahrál na jedenáctce triple bogey. Ovšem neděle byla jako na houpačce, a tak ho birdie na čtrnáctce a šestnáctce a dokonce eagle na závěrečné jamce znovu zapsal k uchazečům o trofej.

Fleetwood vyrovnal jeho výkon díky eaglu na šestnáctce a birdie na poslední jamce, jeho parťák z flightu Gonzalez skóroval na šestnáctce a osmnáctce. Argentinec mohl dokonce rozhodnout díky eaglu na závěrečné jamce, jenže rána z bunkeru jen těsně minula cíl.

Nejlepší trojice se pak vrátila na pětiparovou osmnáctku. Fleetwood zahrál jako jediný birdie a mohl se radovat z titulu a šeku na 272 272 eur.

Na turnaji se představil v prvních dvou kolech také Čech Petr Gál. Díru do světa neudělal, po dvou výsledcích 76 ran (+8) neprošel cutem a skončil na chvostu celkového pořadí - patřila mu 152. příčka.

Reklama