Hlavní obsah

García v Bostonu zvýšil náskok, Woods už je mimo hru

Sergio García si ve třetím kole turnaje Deutsche Bank Championship počkal na svou šanci a zvýšil své vedení v druhém turnaji play off FedExCupu. Do pondělního finálového kola vstoupí se skóre -19 a náskokem dvou ran na Henrika Stensona. Tiger Woods naopak v neděli ztratil jednu ránu a klesl na dělenou 47. pozici.

Foto: Dominick Reuter, Reuters

Španělský golfista Sergio García

Článek

García přitom původně vůbec nechtěl do Bostonu jet. Pak se ale začal obávat, že by mohl vypadnout z elitní sedmdesátky pořadí FedExCupu, která bude mít šanci startovat na další akci BMW Championship, a tak se rozhodl na hřišti TPC Boston startovat.

A bylo to správné rozhodnutí. Horkokrevný Španěl se dostal do vedení v sobotu, když zatím předvádí neskutečně vyrovnaný golf. Po výsledcích 65, 64 a 65 je před pondělním finále ve vedení, a pokud na své výkony naváže i v pondělí, jen těžko ho někdo předstihne.

"Když vám zde všechno vychází, můžete zahrát opravdu hodně birdie. To se mně podařilo na druhé devítce," pochvaloval si García, který na té první zahrál pouhé dva berdíky: "Vždy musíte být trpěliví a čekat na ten správný čas."

Ten přišel pro Španěla na desáté jamce, kde zahrál své třetí birdie dne. Další zaznamenal na 12. a 13. jamce. A přestože pak jedinkrát v neděli zaváhal v podobě bogey na čtrnáctce, další dvě birdie v závěru kola, kdy už se v Bostonu pořádně stmívalo, mu daly náskok dvou ran.

Nedělní program byl totiž na Deutsche Bank Championship pořádně hektický. Jen co se ráno vydali do boje první hráči, byla hra přerušena pro nepřízeň počasí. Později byly jejich dosavadní nedělní výsledky anulovány a čekalo se na restart kola, který přišel po poledni.

S nečekanou prodlevou se skvěle vyrovnali Steve Stricker a Graham DeLaet, kteří po třetím kole dělí třetí příčku se ztrátou tří ran. První zahrál osm ran pod par hřiště, druhý dokonce devět. Dařilo se také Rorymu McIlroyovi (-7 pro kolo), který se však posunul jen na dělenou 29. příčku.

Kdo se naopak v neděli v Bostonu trápil, to byl Tiger Woods. Během kola si připsal jen tři birdie, ke kterým přidal čtyři bogey a na Garcíu ztrácí se skóre -6 už třináct ran: "Dnes mi to prostě nešlo. Netrefoval jsem dobře míček, nic mi nevycházelo. Prožil jsem špatný den ve špatný čas."

Reklama