Hlavní obsah

Spilková zahrála pět ran nad par a padala pořadím

Helsingborg

Po výborném prvním kole, kdy Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour ve Švédsku atakovala nejvyšší příčky, přišlo lehké páteční vystřízlivění. Česká hráčka v Helsingborgu zahrála pět ran nad par a propadla se z dělené třetí na osmadvacátou pozici. S celkovou jednou ranou nad par sice pohodlně prošla cutem, jehož hranice je +4, nicméně její ambice byly po vydařeném začátku o poznání výše.

Foto: Petr Eret, ČTK

Klára Spilková

Článek

Spilková v pátek začínala na druhé devítce a hned na desítce si připsala první bogey dne. Na své sedmé jamce už měla ve skórkartě tři bogey a sešup nezastavilo ani birdie na sedmnáctce. Druhá devítka v podání Spilkové byla ještě o ránu horší než ta první. Na jedničce přihodila bogey, pak přišly tři v řadě na jamkách pět až sedm. Kolo pak zakončila osmnáctiletá hráčka berdíkem na osmičce a parem.

Nepříliš vydařené druhé kolo ale české profesionálce na náladě neubralo. Na svém facebookovém profilu to okomentovala lakonicky. "Dnes 77 ran, +5! Pořád žiju!" uvedla.

V pátek se na první místo prodrala s osmi ranami pod par Francouzka Valentine Derrey, kterou stíhají Jihoafričanka Lee-Ann Pace a Korejka I. K. Kim. Obě ztrácejí jedinou ránu. Za nimi je pak seřazen silný švédský val tvořený Camillou Lenarth, Pernillou Lindberg a Caroline Hedwall.

"Zůstala jsem klidná a trpělivá, to mi pomohlo. Zahrála jsem osm birdie a pár bogey, zůstala jsem přitom soustředěná na sebe a zkoušela hrát ten nejlepší golf," libovala si Derrey v klubovně. Hráčka, která je na LET třetím rokem, byla zatím v kariéře nejvýše na dělené šesté příčce loni v Maroku. Nyní má našlápnuto k premiérovému titulu.

Gál druhé kolo nedohrál

Druhé kolo turnaje Challenge Tour ve Francii, kde startují i čeští zástupci Lukáš Tintěra a Petr Gál, zůstalo v pátek nedohráno kvůli tmě. Potíže v harmonogramu turnaje způsobila čtvrteční mlha, která oddálila start úvodního kola o čtyři hodiny. Od té doby hráči marně dohánějí čas. Z Čechů stihl odehrát druhé kolo Tintěra. Oproti čtvrteční osmnáctce svůj výsledek vylepšil - zatímco na úvod zapsal 74 ran (+4), v pátek šel za 71 ran. S celkovými pěti ranami nad par je ale daleko od hranice cutu (+2) a patří mu průběžná pozice na chvostu první stovky.

Tintěra zahrál patnáct parů, ke kterým přidal dvě bogey na dvojce a devítce a jediné birdie na čtyřce. Gál druhé kolo nedohrál, po dvanácti jamkách hraje čtyři rány nad par, což dělá v celkových součtech devět ran nad normu. Ani on tak cutem neprojde. Kolo bude dohrávat v sobotu ráno ze čtvrté jamky (startoval na desítce) a bude se snažit vylepšit si dojem z turnaje - v pátek sice začal birdie na jedenáctce, jenže to bylo poprvé a zatím naposledy, co na turnaji skóroval. Svou první devítku zakončil třemi bogey, na jedničce pak přidal double bogey.

Reklama

Související témata: