Hlavní obsah

V Atlantě vede Stenson, Woods je zatím předposlední

Atlanta

Šli spolu v posledním flightu, ale jejich hra tomu neodpovídala. Do závěrečného turnaje play off FedExCupu vstoupil Švéd Henrik Stenson skvěle a se skóre -6 vede o ránu před Adamem Scottem. Tiger Woods naopak ve čtvrtek na Tour Championship naprosto vyhořel, nezahrál jediné birdie a po výsledku +3 je na předposledním 29. místě.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Henrik Stenson.

Článek

Stenson prožil fantastický vstup do prvního kola turnaje, který když vyhraje, připíše si na své konto kromě odměny pro vítěze také 10 miliónů dolarů pro šampióna celého FedExCupu. Po sedmi jamkách byl na průběžném skóre -5, které ještě v samém závěru o ránu vylepšil.

Jaká to změna od pondělí, kdy se dohrával turnaj BMW Championship. Tam Stenson finálové kolo vůbec nezvládl, zahrál 74 a pohoršil si na konečné dělené 33. místo. Jen o tři dny později to v jeho podání byl naprosto jiný golf a výsledek o deset ran lepší.

"Věděl jsem, že abych v tomto týdnu zahrál dobře, musím být v dobrém psychickém rozpoložení. Jak jste si asi všimli, v pondělí tomu tak v Chicagu nebylo," přiznal Stenson, který se ale dokázal z nepovedeného kola velmi rychle oklepat a znovu září.

A není to nic nečekaného, vždyť z posledních šesti turnajů jeden vyhrál, dvakrát skončil druhý a jednou třetí. Především díky tomu vstupoval do závěrečného turnaje sezóny z druhé pozice ve FedExCupu, která mu stejně jako všem v top 5 zaručuje, že pokud turnaj vyhraje, stane se také celkovým šampiónem zámořské série.

Na to nejspíše může zapomenout Woods, který FedExCup ovládl v minulosti už dvakrát. Tentokrát však do finálového turnaje v East Lake Golf Clubu nevstoupil vůbec dobře a před druhým kolem ztrácí z předposledního místa na vedoucího muže už devět ran.

Bylo to přitom teprve posedmé v kariéře na PGA Tour (ale už potřetí v East Lake!), kdy Woods nezahrál během celého kola jediné birdie. Výsledek 73 (+3) pro něho znamená vyrovnání nejhoršího vstupu do turnaje v celém roce, který ponechal bez komentáře.

Reklama