Hlavní obsah

Boje o kartu na skotských linksech vypukly

Fife

V boji o kartu na příští sezónu European Tour přituhuje a výsledek z každého turnaje hraje roli. Tento týden se evropská série odehrává v kolébce golfu – na skotských linksech. Turnaj Alfred Dunhill Links Championship ve čtvrtek nejlépe zahájila hned pětice hráčů. Chilan Mark Tullo, Francouz Alexandre Kaleka a trojice Angličanů Oliver Wilson, Tom Lewis a Richard McEvoy stlačili skóre osm ran pod par.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto.

Článek

Turnaj se odehrává na třech hřištích - kulisami podniku ve formátu pro-am jsou osmnáctky v Kingsbarns, St. Andrews a Carnoustie. Tullo, Kaleka a McEvoy zazářili v St. Andrews, zatímco někdejší rydercupová hvězda Wilson a Lewis (na snímku) ovládli pole hráčů v Kingsbarns.

Lewis pokořil sedmdesátku poprvé z posledních dvanácti kol. "Hrál jsem dobře. Především se mi dařilo puttování. Posledních pár týdnů bylo těžkých, ale dnešek byl perfektní. Jestli to dokážu zopakovat i v příštích dnech, pak půjdu v neděli do boje v dobré pozici," liboval si Lewis, který potřebuje úspěch jako sůl. V žebříčku Race to Dubai je až na 155. místě a do konce sezóny už zbývají jen dva podniky.

Wilson skončil v letech 2006 až 2009 na European Tour hned devětkrát na druhém místě, v Ryder Cupu před pěti lety pak spolu s vítězem FedExCupu a nejlepším hráčem pořadí Race to Dubai Henrikem Stensonem zazářil v souboji s Philem Mickelsonem a Anthony Kimem. Jenže tyto výsledky už trochu odvál čas. Loni přišel o kartu na European Tour a nyní hledá formu na Challenge Tour.

"Hraji lépe. Letos poprvé mám rány pod kontrolou a jsem schopen věřit svému švihu i pod tlakem. Odpaluji mnohem, mnohem lépe než před pár měsíci. To jsem nebyl schopen dostat se do hry, dostat se na fairwaye a byl jsem pořád v potížích," líčil Wilson, který si pochvaloval pozvánku mezi elitu na Dunhill. "Bude to pro mě skvělý test, zvláště na Carnoustie a v St. Andrews," uvedl.

Reklama