Hlavní obsah

V JAR vede na turnaji šampiónů Angličan Fleetwood

Durban

Do finálového kola letošního turnaje šampiónů European Tour půjde z prvního místa Angličan Tommy Fleetwood. Ten zahrál v jihoafrickém Durbanu v sobotu tři rány pod par a s celkovým skóre 206 (-10) vede o ránu před dvojicí Joost Luiten, Victor Dubuisson.

Článek

Fleetwood prokázal ve třetím kole nejpevnější nervy a z hráčů na špici leaderboardu zahrál nejlépe. Na výsledek 69 potřeboval čtyři birdie, jedno bogey a třináct parů. Vítěz loňského Johnnie Walker Championship v Gleneagles tak útočí na svůj druhý titul na European Tour.

V sobotu to přitom dlouho vypadalo, že lídrem před finálovým kolem bude domácí Louis Oosthuizen. Jenže triple bogey na patnácté jamce ho srazilo z průběžného prvního místa a až díky birdie na poslední osmnácté jamce poskočil na skóre -8 a čtvrtou příčku.

Ve hře o titul je také jeho krajan Branden Grace, který na pátém místě ztrácí na vedoucího Fleetwooda tři rány. Ostatní hráči už budou muset jít v neděli, pokud chtějí pomýšlet na vítězství, výrazněji pod par, aby předstihli skupinku hráčů v popředí pořadí.

Reklama