Hlavní obsah

Reed i bez manželky září na birdiefestu v Kalifornii

Palm Desert

Jedno je jisté. Turnaj Humana Challenge je festivalem birdie. Koneckonců stačí pohled na leaderboard – po dvou kolech vede Patrick Reed s omnácti ranami pod par a má náskok tří ran na druhého Brendona Todda a čtyř na třetího Ryana Palmera. Reed zahrál jak ve čtvrtečním úvodním, tak v pátečním druhém kole turnaje PGA Tour v kalifornské La Quintě 63 ran, devět pod par.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Golfista Patrick Reed sleduje svou ránu na 18. jamce turnaje Humana Challenge golf tournament.

Článek

Připomněl si tak chvíle, kdy ještě neměl kartu na PGA Tour a musel se účastnit pondělních kvalifikací. Ty fungovaly podobně. „Je celkem jednoduché naladit se na myšlení, které bylo tehdy potřeba, už kvůli tomu, že se hraje na třech různých hřištích. Takže první den si říkáte: ´Fajn, uvidíme, co na svém hřišti svedu proti ostatním klukům.´ A to samé si opakujete každý další den," usmál se Reed.

Reed získal kartu na PGA Tour v prosinci 2012, ve stejném roce si přitom úspěšně vedl právě v těchto kvalifikacích – v pondělí si vybojoval start na šesti turnajích zámořského okruhu a celkem tehdy napočítal dvanáct startů.

„Je skvělý pocit vyjít na hřiště a vrátit se s 63 údery," podotkl Reed, který loni v srpnu vyhrál Wyndham Championship. „A udělat to dvakrát v řadě ukazuje, že to, co na čem jsem pracoval před sezónou, opravdu funguje," doplnil spokojený profík, kterému tentokrát nenosí bag manželka Justine. Je totiž těhotná a zaskakuje za ni její bratr Kessler Karain. Justine přitom obešla se svým 23letým manželem letos každou jamku a plánuje se k němu opět připojit po porodu na konci května.

Po dvou kolech turnaje je jediným hráčem bez bogey Todd. Ten v pátek také zahrál 63 ran, ale na jiném hřišti než Reed – Todd hrál na Palmerově hřišti, Reed na La Quintě.

„Oba dva dny byly solidní. Jsem nadšený, že se mi daří vyhýbat bogey. Než jsem to zjistil, hrál jsem sedm nebo osm ran pod par a chybělo mi ještě pár jamek. Cítil jsem, že můžu skórovat na každé z nich. Počasí bylo skvělé, nejsem překvapený, když vidím, jak se daří Patrickovi," uvedl Todd. Zbývá dodat, že teploty šplhaly ke třicítce a panovalo naprosté bezvětří.

Reklama