Hlavní obsah

Mickelson řádil v Abú Zabí, útočí i McIlroy

Skot Craig Lee šel v Emirátech do menšího trháku. V sobotním třetím kole turnaje Abú Dhabí HSBC Golf Championship ze série European Tour zahrál 69 ran a na čele leaderboardu má náskok dvou ran před Indem Gaganjeetem Bhullarem a americkou hvězdou Philem Mickelsonem. O další ránu zpět je pak parta okolo Roryho McIlroye, kterého přibrzdily dvě trestné rány.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Phil Mickelson na turnaji v Abú Dhabí.

Článek

Mickelson předvedl v sobotu suverénně nejlepší kolo dne, když zahrál 63 ran. Do skórkarty se mu vedle dvou bogey vešlo devět birdie a eagle. Ten zahrál Mickelson na pětiparové osmičce o délce 546 metrů. Američan se v Abú Zabí zvolna rozehřívá – první kolo šel jednu ránu nad par, druhé dvě pod normu a ve třetím přišel festival birdie. Těžko říci, co lze od Mickelsona čekat v neděli, ale všichni okolo něj musí být na pozoru.

"Ztrácím pár ran, ale líbí se mi, že jsem ve hře a mám příležitost vyhrát hned při svém prvním startu v novém roce. Každý den se cítím lépe. Úvod byl hrozný, druhý den to bylo o poznání lepší, na páteční druhé devítce jsem se ale chytil a dneska už to bylo skvělé. Snad se mi to podaří přenést do nedělního finále," vyprávěl Mickelson.

Poslední birdie dne zahrál ve svém typickém stylu. Mickelson se snažil dostat na osmnáctý green druhou ranou, jenže rána z fairwayového bunkeru přistála v další písečné překážce. Zpackanou ránu napravil golfový kouzelník hned vzápětí, když vytáhl parádní přihrávku a následně doklepl do jamky.

"Nebylo to chytré hrát z bunkeru rovnou na green, ale tak to prostě dělám. Bones (kedík Jim Mackay) to úplně neocenil a nemám mu to za zlé," vtipkoval Mickelson.

S Mickelsonem bude o titul bojovat Lee. Dvě rány k dobru se mu budou v neděli při útoku na premiérový triumf z European Tour určitě hodit.

"Je vzrušující být na čele před takovými hvězdami," žasl Lee, který se už v pátek svěřoval, že těží z umělého greenu u svého domu, kde na přelomu roku piloval puttování. "Nic podobného jsem ještě nezažil. Nebudu mít pod kontrolou, jak budou hrát oni, za sebe zkusím předvést to nejlepší, co umím. Mou inspirací je loňské vítězství Jamieho Donaldsona, který za sebou udržel třeba i Justina Rose. Pohádky se mohou vyplnit," usmál se Lee.

Leeovi nahrál i fakt, že McIlroy dostal po dohrání kola nepříjemný dáreček – dvě trestné rány za nesprávný drop na druhé jamce. Severní Ir tak místo jediné rány nabral manko tří ran na vedoucího Skota. "V neděli musím hned od prvních jamek útočit a co nejdříve skórovat. Trestné rány jsou pro mě motivací navíc," podotkl McIlroy.

Reklama