Hlavní obsah

Skvělý Reed překonal rekord PGA Tour a vede o 7 ran

Další skvělý den prožil Patrick Reed na turnaji Humana Challenge v kalifornské La Quintě. Už potřetí v řadě zahrál 63 úderů, tedy devět ran pod par. Zlomil tak rekord PGA Tour pro prvních 54 jamek turnaje – před nedělním finále je 27 ran pod normou a má náskok sedmi úderů na Charleyho Hoffmana a Brendona Todda, kteří dělí druhé místo.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Golfista Patrick Reed.

Článek

Reed zahrál v sobotu eagle a osm birdie, do skórkarty se mu vloudilo i jedno bogey. „Kdykoliv se vám podaří zlomit nějaký rekord PGA Tour, znamená to, že něco děláte dobře. Nebo spíš hodně věcí děláte dobře," liboval si Reed. „Ale nezáleží na tom, jestli vedete po 54 jamkách, rozhodující je to, kdo je nahoře v neděli večer," doplnil.

Dosavadní rekord po třech kolech byl 25 ran pod par. Ten drželo několik hráčů – Gay Brewer měl toto skóre na Pensacola Open v roce 1967, Ernie Els na Tournament of Champions v roce 2003, Pat Perez ho zahrál na Bob Hope Classic 2009 (předchůdce turnaje Humana Challenge v kalifornské La Quintě) a Steve Stricker na John Deere Classic 2010.

„Zdá se mi, jako bych byl v puttovacím komatu. Každá jamka vypadá obrovská a cítím, že vlastně nemohu minout. Je to zajímavé, protože když netrefím putt, jsem opravdu naštvaný, neboť věřím, že jsem ho měl proměnit," popisoval své pocity na hřišti třiadvacetiletý Patrick Reed.

Vítěz srpnového turnaje Wyndham Championship hrál nejdříve na Arnold Palmer Private Course, v pátek pak v La Quinta Country Clubu. V sobotu hrál na třetím z turnajových hřišť – tom od Jacka Nicklause. A všude došel do klubovny se stejným výsledkem. Daří se mu na všech typech jamek, na pětiparech je jedenáct ran pod par, na čtyřparech dvanáct pod a na tříparech čtyři pod.

Reed má na čele největší náskok v historii turnaje

Na druhém místě jsou Todd s Hoffmanem, vítězem turnaje z roku 2007, který zahrál 66 ran na Palmerově hřišti, kde se bude hrát i finálové kolo. Todd nastřílel 68 na La Quintě. „Přál bych si, aby byl rozdíl menší než sedm ran," posteskl si Hoffman. „Počasí bylo perfektní, greeny jsou perfektní. Tomu odpovídají i výsledky a řada birdie."

Reedův náskok sedmi ran před finále je vůbec největší v historii turnaje, o ránu více, než měl Rik Massengale při svém vítězství v roce 1977. Na druhou stranu David Duval dokázal smazat ztrátu sedmi ran, když zahrál finálových 59 ran a vyhrál díky tomu v roce 1999. Loni začínal Brian Gay se ztrátou šesti ran a vítězství pak urval v play-off.

Todd: Mohu na něj zatlačit

„Hraje skvěle, opravdu výborně, ale v pátek jsem na finálovém hřišti zahrál devět ran pod par. Když tam přijdu ve stejném rozpoložení a zkusím zahrát to nejlepší, co ve mně je, mohu na něj trochu zatlačit. Je tam spousta možností, kde může zahrát pod tlakem bogey," vyprávěl Todd. Reed ale nevypadá, že by chtěl pustit šanci z rukou.

První tři dny odehrál Reed po boku Tommyho Gaineyho. Ten zahrál třikrát v řadě 74 ran, pokaždé o jedenáct ran hůře než jeho parťák ve flightu a patřilo mu až 150. místo ze 155 hráčů. „Pokud bych byl v kůži Patricka Reeda, tak bych si šel koupit pár losů do loterie. Trefuje údery naprosto skvěle a promění všechno, o co se pokusí. Když se ocitnete v takovém laufu, nikdo vás nemůže porazit," řekl Gainey.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články