Hlavní obsah

Woods prožil v Torrey Pines nejhorší start v kariéře

San Diego

Kalifornský resort Torrey Pines v La Jolle patří k nejoblíbenějším Tigera Woodse, který zde zvítězil už osmkrát. Není tak překvapením, že se zde první hráč světa rozhodl vstoupit do golfového roku 2014. Vstup to ale nebyl příliš povedený. Po prvním kole totiž Woods ztrácí na vedoucího Stewarta Cinka osm ran a patří mu až dělená 63. příčka.

Foto: Lenny Ignelzi, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na turnaji Farmers Insurance Open.

Článek

Woods je sedminásobným vítězem Farmers Insurance Open, když obhajuje loňské vítězství, a v dalších pěti případech skončil v top 10. V Torrey Pines, kde se turnaj hraje, vyhrál navíc ještě US Open v roce 2008, což je jeho dosavadní poslední zářez na turnaji kategorie major.

Tak špatný vstup do turnaje jako letos v La Jolle však dosud nezažil. Vůbec poprvé v kariéře totiž v úvodním kole akce hrané v Torrey Pines neskončil pod parem, když ve čtvrtek došel "pouze" v paru. Pravdou je, že hrál na obtížnějším ze dvou hřišť (Jižním), ale i tak...

"Dojít v paru není tak špatné, ale dnes se mi příliš nedařilo na pětiparech," přiznal Woods, který tentokrát na nejdelších jamkách na hřišti neupsal ani ránu. Svá jediná dvě birdie si totiž připsal na čtyřparech, bogey pak zaznamenal jednou na čtyřparu a jednou na tříparu.

Těžší South Course tentokrát pokořit nedokázal. "Na Jižním hřišti si samozřejmě každý snaží vytvořit šance ke skórování. Především na pětiparech, protože jinak zde není moc jamek, kde se dá zahrát birdie. I proto jsem dnes neskončil pod parem."

Woods se však po průměrném prvním kole nevzdává. "Zítra do toho půjdu a pokusím se něco získat, abych před víkendem neztrácel příliš," vzkázal první hráč světa.

Cink: Severní hřiště je k vám vlídnější

Ten momentálně ztrácí na vedoucího Cinka (-8) osm ran. Cink však hrál stejně jako většina hráčů, kteří jsou po prvním kole na špici leaderboardu, na lehčím North Course. Mezi nejlepších šestnáct hráčů se dostal jediný, který hrál na South Course - Pat Perez (-5).

"Ze Severního hřiště se skutečně pokoušíte vytěžit co nejvíce, protože je k vám trochu vlídnější, na rozdíl od Jižního," připustil Cink, který si připsal čisté konto s osmi berdíky. Bezchybný byl také druhý Gary Woodland, který se na skóre -7 dostal díky pěti birdie a jednomu eaglu.

Ani jednou nezaváhal také Perez, který se na prozatímní dělenou sedmou příčku dostal díky pěti berdíkům. Jeho skvělý výkon ale nikoho nepřekvapil. Ani Tigera Woodse: "Proč by měl? Vždyť zde vyrostl. Je to jeho domovské hřiště a odehrál toho zde více, než kdokoliv jiný na tour."

Woods přitom skutečně ví, o čem mluví. V minulosti to byl právě Perez, kdo ho připravil o vítězství na World Junior Championship, když se hrálo v Torrey Pines. "Byl to nejlepší den v mém životě. Nikdy na to nezapomenu, porazit ho bylo něco neskutečného," vzpomíná Perez, který si další menší zářez na pažbu připsal ve čtvrtek.

Reklama