Hlavní obsah

Mickelson vyhledal odborníka, titul chce obhajovat

Phil Mickelson žije v tomto týdnu v nepříjemné nejistotě. Velmi rád by obhajoval titul na Phoenix Open, ale zdraví mu to možná nedovolí. Problémy se zády, kvůli kterým musel po druhém kole odstoupit z Farmers Insurance Open, totiž přetrvávají. A přestože Lefty vyhledal odbornou pomoc, zatím není jasné, zda do turnaje v Arizoně zasáhne.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Phil Mickelson na turnaji v Abú Zabí.

Článek

Ihned poté, co v minulém týdnu kvůli nepříjemným bolestem opustil Torrey Pines, odletěl do Georgie, kde se setkal se specialistou na problémy se zády Tomem Boersem.

"Mám zablokované meziobratlové klouby. Díky Tomovi mám sice zpět svou pohyblivost, ale stále tam mám nějaký zánět, který zmizí až za týden nebo dva," vzkázal skrze oficiální prohlášení Mickelson, který na podobné problémy občas trpí.

Lékaři mu totiž v minulosti diagnostikovali psoriatickou artritidu, kvůli které je náchylný na záněty kloubů. Čas od času tak Mickelsona začnou bolet z ničeho nic klouby a záda.

Kvůli tomu už se předem odhlásil se středečního pro-am a až do čtvrtečního startu prvního kola se rozhodl nemluvit s novináři. "Kdyby to byl jakýkoliv jiný turnaj, tak bych ho vynechal. Já zde ale obhajuji titul a (Phoenix) beru jako druhý domov," přiznal Mickelson.

"Mám za sebou lehký trénink a pokud to jen trochu půjde, tak budu hrát," dodal ve svém prohlášení Mickelson, který má naplánovaný start také v příštím týdnu na turnaj AT&T Pebble Beach National Pro-Am. Zatím se neodhlásil, chce hrát.

Reklama