Hlavní obsah

Woods se v Dubaji trápil. McIlroy také, ale vede

Už to v podání Roryho McIlroye nebyla taková jízda, jako ve čtvrtek, ale bývalá světová jednička je i přesto v polovině Omega Dubai Desert Classic ve vedení. Aktuální první muž světového žebříčku Tiger Woods se naopak ve druhém kole trápil a poté, co zahrál výsledek 73 (+1) klesl na dělenou 44. příčku. Na McIlroye ztrácí osm ran.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Tiger Woods se v Dubaji propadl až do páté desítky.

Článek

V prvním kole byl McIlroy fenomenální. Ani jednou nezaváhal, zahrál sedm birdie, jeden eagle a bylo z toho skvělé číslo 63 (-9). Do druhého kola ale vstoupil bogey hned na první jamce a určité rozpaky v jeho výkony byly patrné, především v druhé polovině kola.

I kvůli dvěma dalším bogey z toho byl nakonec v pátek pouze výsledek 70 (-2), s celkovým skóre jedenáct ran pod par hřiště má na prvním místě náskok jediné rány před Američanem Brooksem Koepkou. Hráči na děleném třetím místě jsou zpět už o rány tři.

"Zahrát na úvodní devítce několik birdie a být dvě rány pod par bylo hodně dobré, zvlášť když trochu začínalo foukat," byl s první polovinou kola McIlroy spokojený. Ten pak ještě zahrál birdie na desítce, poté ale několikrát zaváhal.

Nejprve minul zhruba půlmetrový putt do paru na třináctce, na patnáctce nevyužil velkou šanci na skórování a na šestnáctce pak přišlo další bogey. "Proto bylo fajn zahrát birdie na poslední jamce a osamostatnit se před zítřkem ve vedení," přiznal McIlroy.

Jeho možná největším víkendovým soupeřem bude Švéd Henrik Stenson, který po páteční zlepšení poskočil na dělenou šestou příčku se ztrátou čtyř ran. "Stále nás toho ještě hodně čeká, ale dnes jsem puttoval, jako už dlouho ne," pochvaloval si Stenson.

"Věřil jsem každému puttu a ve výsledku jsem nezahrál ani jedno bogey, což je vždy dobré znamení," dodal Švéd, který v loňské sezoně jako první hráč v historii ovládl závěrečné turnaje obou nejvyšších golfových sérií na světě PGA a European Tour.

Na povedený turnaj to zatím naopak nevypadá pro Woodse. Ten se na hřišti hodně trápil už ve čtvrtek, ale to ještě všechny krizové situace ustál bez ztráty rány. V pátek už ale třikrát bogey do své skórkarty zapsat musel a jelikož zahrál pouze dvě birdie, skončil nad parem hřiště. S celkovým skóre -3 bude o víkendu útočit ze zadních pozic.

Reklama