Hlavní obsah

V Pebble Beach už vede Spieth, září i Mahan a Walker

Monterrey

Nováček uplynulé sezóny PGA Tour Jordan Spieth dokazuje, že se v jeho případě nejednalo o náhodně povedený ročník. V nové sezóně už má na svém kontě druhé místo z Havaje a skvěle rozehraný turnaj má také nyní na Floridě, když po druhém kole AT&T Pebble Beach National Pro-Am dělí první místo s Jimmym Walkerem (oba -9).

Foto: Allan Henry, Reuters

Jordan Spieth během AT&T Pebble Beach Pro-Am v Monterey.

Článek

Spieth v pátek vyrazil na nejlehčí ze tří hřišť, na kterých se turnaj hraje, a tak jeho pocity musí být smíšené. Sice se posunul na první příčku, ale na hřišti Monterey Peninsula se dostal "jen" čtyři rány pod par, když na dvou jamkách zaváhal v podobě bogey.

"Dnešek byl hodně obtížný. Začínali jsme v dešti a hodně foukalo, závěr byl ale ještě deštivější a větrnější," posteskl si trochu Spieth. Právě nepříznivé podmínky mu nedovolily jít více pod par a vytvořit si mírný náskok. Přesto musí být spokojený.

Nejtěžší ze tří hřišť, Spyglass Hill, už má totiž za sebou a v sobotu vyrazí na hřiště Pebble Beach. Podobně v klidu může být před třetím kolem Walker, který hřiště Spyglass Hill obešel v pátek a přestože se musel několikrát krkolomně zachraňovat, zahrál čisté kolo za -3.

"Pocit, že se věci ubírají mým směrem, je pro mě hodně důležitý," přiznal Walker, který po těžkém druhém kole v sobotu vyrazí na nejlehčí hřiště Monterey Peninsula.

Ještě o ránu lépe než Walker zahrál v pátek na Spyglass Hill Hunter Mahan, který se díky tomu posunul na samostatnou třetí příčku se ztrátou jediné rány na vedoucí duo. Na rozdíl od Walkera ale dvakrát ztratil ránu po bogey, což si však vynahradil šesti berdíky.

"Posledních několik jamek bylo hodně těžkých. Byly do kopce, hodně foukalo, ochladilo se a pršelo... Vy přitom nechcete ztrácet rány, protože toto bude hodně dlouhý týden, mentálně těžší než ostatní," přiznal Mahan. Na posledních pěti jamkách zahrál čtyři pary a jedno bogey.

Andrew Loupe, vedoucí muž po prvním kole a nováček na okruhu, se ve druhém kole na hřišti Pebble Beach protrápil k výsledku 73 (+1) a klesl na čtvrtou příčku, když na Spiethe s Walkerem ztrácí dvě rány. V sobotu navíc vyrazí na Spyglass Hill...

Reklama

Související témata: