Hlavní obsah

Pozdě ale přece. Šampión US Open Rose se vrací

Vítěz US Open Justin Rose se vrací po zranění ramene zpět na golfová hřiště. 33letý Angličan prohlásil, že je již naprosto fit a ve čtvrtek na Northern Trust Open v Kalifornii jako poslední z nejlepších světových hráčů zahájí sezónu. Svůj první letošní start si naplánoval stylově na hřišti Riviera, umístěném na Sunset Boulevardu v Hollywoodu.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

"Stálo mě to hodně práce, abych se tu objevil. Byl to závod s časem, dostat se do formy. Popravdě, odpaluji míčky teprve týden, maximálně deset dnů," podotkl Rose s tím, že pro něj bylo důležité začít zase hrát turnaje. "Chtěl jsem už sezónu konečně odstartovat," přidal.

Ke zranění přišel anglický profesionál loni v srpnu. "Bylo to celé podivné. Na Barclays jsem hodil míč zpět svému kedíkovi a náhle jsem něco pocítil v rameni. Pak se to ale srovnalo a téměř jsem celý turnaj vyhrál. Od té chvíle jsem se s tím ale potýkal po zbytek roku," vyprávěl Rose, kterému až v prosinci lékaři diagnostikovali zánět šlachy.

Nyní už se nemůže dočkat, až bude zase hrát. Přitom hřiště Riviera považuje za skvělé místo, kde znovu začít. "Má klasický design, což mi opravdu vyhovuje," zdůraznil.

Rosův velký cíl je, již tradičně, dubnové Masters. I proto hodlá dohnat ztracený čas a odehrát do prvního majoru co nejvíce podniků zámořského okruhu. V plánu jich má alespoň pět.

Než se ale objeví v dubnu na prvním týčku v Augustě, čeká ho ještě dlouhá cesta. A nejdříve musí přemýšlet o flightu v Los Angeles – bude mít přitom hvězdné obsazení. Ve čtvrtek se Rose objeví po boku Američanů Dustina Johnsona a Jima Furyka.

Reklama