Hlavní obsah

Skvělý Woods je v Doralu konečně ve hře, vede Reed

Miami

Tiger Woods může po sobotě reálně myslet na obhajobu titulu v Doralu. Dokázal totiž nejvíce využít zlepšených podmínek na Cadillac Championship ze série WGC a díky nejlepšímu výsledku týdne 66 (-6) se dotáhl na čelo leaderboardu. Na vedoucího Patricka Reeda ztrácí před finálovým kolem z děleného čtvrtého místa jen tři rány.

Foto: Andrew Weber, Reuters

Golfista Patrick Reed

Článek

Woods ukázal, jak důležité je (nejen) v golfu získat momentum. V pátek to s ním vypadalo bledě. Byl sedm ran nad par, trápil se. Pak ale proměnil neskutečný putt do birdie ze skoro 30 metrů a dostal se do pohody, díky které v sobotu doslova zářil.

Celkem z toho bylo osm berdíků a dvě bogey, které první hráč světa rovnoměrně rozdělil do obou devítek. A díky šesti ranám pod par se dostal pod par i pro turnaj, konkrétně na skóre -1.

"Je příjemné se znovu vrátit do turnaje a bojovat o titul," přiznal Woods, který si v neděli o vítězství zahraje letos vůbec poprvé. "Šanci pro dnešek jsem si vytvořil včera, kdy jsem zvládl dlouhý a těžký den," připomněl Woods pátečních 26 odehraných jamek.

Reed se Woodse nebojí

"Říkal jsem si, že ztrácím jen šest ran, což se dá stáhnout, zvláště v místních podmínkách a na takto těžkém hřišti. Věděl jsem, že když se dostanu na par, budu ve hře. A zvládl jsem ještě jednu ránu přihodit," dodal obhájce loňského titulu.

Ve hře jsou ale i další. Jason Dufner s Hunter Mahan dělí se ztrátou dvou ran na Reeda druhou příčku, stejně jako Woods je na tom Jamie Donaldson. Celkem dvanáct hráčů pak na vedoucího muže neztrácí více jak pět ran, což je, jak ukázal Woods, hratelná ztráta.

Reed se ale podle vlastních slov nebojí. Ani Woodse: "Když vedete po 54 jamkách, tak to znamená, že jste ze všech hráčů odehráli ta tři kola nejlépe. Zítra je sice neděle, ale na druhou stranu je to jen další kolo golfu. Od srpna jsem vyhrál dvakrát, vždy hrál skvěle. A pokud budu pokračovat v tom, co dělám, v neděli odpoledne snad budu držet trofej."

Reklama